Kansainvälisen toiminnan aineistot

Kansainvälisen toiminnan aineistoja selattavassa muodossa Martat-Issuussa

Linkin takaa löytyy mm. Etiopian kynnyksellä, Annos Afrikkaa sekä selkokielisten reseptien kokoelma Hyvää arkiruokaa. Annos Afrikkaa -vihkossa on reseptejä mm. nykyisistä hankemaistamme Etiopiasta, Malawista ja Sambiasta.

Ladattavat tiedostot kehitysyhteistyö:

  • Seksuaalioikeudet ja kestävä kehitys, 2023 Diasarja sopii marttaillan keskustelun pohjaksi. Se sisältää tuoreen katsaukseen seksuaalioikeuksiin maailmalla ja miten ne näkyvät mm. Marttojen kehitysyhteistyössä Malawissa. Diasarja on tehty yhteistyössä Väestöliiton kanssa ja sen tekemiseen on saatu ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea
  • Somalimaan naiset, 2023. Diasarja somalimaalaisista naisista ja Marttojen kehitysyhteistyöhankkeesta Somalimaassa 2023-2026. Sopii marttailtaan esim. Lokakuu on puurokuu -tapahtumaan.
  • Kotitalouskurssilla sambialaisten vammaisten naisten kanssa, 2023 Diasarja sopii marttailtaan esittelemään Marttojen ja Kynnyksen kehitysyhteistyötä Sambiassa. Muista myös Annos Afrikkaa -vihkosesta löytyvät sambialaiset reseptit.

Hyödynnä Marttojen reseptit ja käsityövinkit kotoutumisen tuessa.

Kun toimit yhdessä kotikuntaan kotoutuvien pakolaisten ja muiden maahan muuttaneiden kanssa, ota käyttöön ruoka- ja käsityöohjeet näiltä sivuilta. Tässä esimerkkinä Makuja – arjen taitoja nuorille turvapaikanhakijoille -ryhmiin suunnitellut ateriakokonaisuudet ja helpot käsityöohjeet. Kysy aineistoja myös omasta piiristäsi.

Makuja – arjen taitoja nuorille turvapaikanhakijoille:

Keittokirja maahanmuuttajille, Itä-Suomen yliopiston opiskelijoiden harjoitustyö Osa ohjeista on kuvitettuja, osa myös videoituja. Vapaasti käytettävissä.

Helppoja käsityöohjeita kierrätysmateriaaleista , Marttaliiton ohjeita, jotka on kuvitettu työvaihteittain ja löytyvät myös tulostettavassa muodossa.