Ruokamartat

Ruokamartta on innostunut ruokaihminen. Ruokamartta saa koulutuksen ja voi pitää ruokakursseja ja luentoja toisille martoille, omalle ja lähiseudun yhdistyksille. Ruokamartta voi järjestää tilaisuuksia esimerkiksi muiden vapaaehtoismarttojen kanssa. Hän voi myös toimia apuohjaajana piirin ruokakurssilla. Ruokamartoiksi koulutetaan marttajärjestön jäseniä.

Jos ruokamarttatoiminta kiinnostaa sinua, kysy lisätietoja omasta marttapiiristäsi.

Ruokamartta voi järjestää ruoka- ja ravitsemusaiheisia marttailtoja.

Vuoden 2023 ketjukoulutukset ovat kotivara ja muonitus- ja kahvitusmartan ketjukoulutus. Kysy näistä lisätietoa piiristäsi.

Ruokamartta voi hyödyntää ruoka-aineistoja, jotka löytyvät Marttojen issuusta.

Vinkkejä ruokamartalle:

  • Kotivara-ketjukoulutuksessa selvitetään mikä kotivara on, mihin sitä tarvitaan ja mitä se sisältää. Koulutuksen jälkeen osallistuja osaa kertoa kotivarasta myös muille. Katso lisää www.72tuntia.fi.
  • Ruokamartat voivat tehdä monella tavalla yhteistyötä kansainvälisten marttojen kanssa, esimerkiksi Etiopian kynnyksellä –teemaisten marttailtojen järjestämisessä, Annos Afrikkaa -aineiston avulla sekä lokakuussa kehitysyhteistyön hyväksi toteutettavissa puurokuu-tapahtumissa. https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/puurokuu/
  • Voit järjestää makukoulu-marttaillan tai tapahtuman. Katso aiheesta lisää Martta-akatemiasta, ruokamarttojen sivulta. Saat kurssiavaimen Irmeli Ylitalolta.
  • Hävikintaklaajat-kurssi sopii hyvin ruokamartoille hävikkitiedon syventämiseen.