Vapaaehtoistoiminta

Martoissa on mahdollista toimia monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa. Kiinnostaako sinua jakaa osaamistasi? Onko käsityöt intohimosi vai onko puutarha sinulle paikka, jossa vietät aikaa seuraten kasvua sen eri vaiheissa? Vai neuvoisitko mielelläsi marttayhdistyksiä yhdistystoiminnan pulmissa?

Vapaaehtoistoiminnassa sinulla on mahdollisuus jakaa osaamistasi ja kokemuksiasi toisten marttojen kanssa tai ilahduttaa muita lähimmäisiä. Lue lisää:


Koulutus tukee vapaaehtoisuutta

Liitto ja piiri tukevat vapaaehtoisia järjestämällä koulutuksia ja jakamalla materiaalia toiminnan tueksi. Vapaaehtoistoimijoiden kanssa on hyvä tehdä sopimus, jossa on kirjattu selkeästi vapaaehtoisen tehtävät ja vastuut sekä piirin/yhdistyksen rooli ja vastuut.

Lisätietoa marttojen vapaaehtoistoiminnasta saa oman alueen Marttapiiristä tai Marttaliitosta. Täältä löydät Marttapiirit.


Vapaaehtoistyötä tekevät martat on vakuutettu

Marttaliitto on ottanut valtakunnallisen vapaaehtoistoimijoiden tapaturmavakuutuksen. Vakuutuksen antaja on LähiTapiola Pääkaupunkiseutu Keskinäinen Vakuutusyhtiö. Vakuutusnumero on 353-4792845-M. Vakuutus koskee marttayhdistysten, marttapiirien ja Marttaliiton järjestämissä tilaisuuksissa toimivia marttajärjestön jäseniä heidän tehdessään palkatonta talkootyötä. Vakuutuksesta ei korvata vahinkoja, jotka sattuvat matkalla talkoisiin tai talkoista. Vakuutus korvaa tapaturmat enintään 5 100 euroon saakka. Vakuutuksessa ei ole omavastuuosuutta eikä vakuutettujen yläikärajaa.

HUOM! Vapaaehtoistoimijoiden tapaturmavakuutus ei koske kaikkia tapahtumiin ja tilaisuuksiin vierailijoina osallistuvia marttoja, vaan ainoastaan tilaisuuden talkoolaisina/järjestäjinä toimivia vapaaehtoisia.

Vakuutuskorvausta haetaan tekemällä LähiTapiolaan vahinkoilmoitus käyttäen LähiTapiolan sähköistä järjestelmää.

Vahinkoilmoitus kannattaa tehdä aina, vaikka kuluja ei itselle syntyisikään. Vahinkoilmoituksen voit tehdä vaivattomimmin osoitteessa www.lahitapiola.fi/yritys Ilmoita vahingosta.

Voit ilmoittaa vahingosta myös puhelimitse numerossa 010 195 104 arkisin klo 8-17.

Vapaaehtoisten vakuutuksen korvauksenhakuohje


Lisätietoa

Marttaliitossa vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilö on kansalaistoiminnan asiantuntija Emilia Laine (emilia.laine@martat.fi).

Tervetuloa vapaaehtoistoimintaan! Tule ja tuo ystäväsikin!