Vertaismarttojen peruskoulutus

Vertaismarttojen perus- ja jatkokoulutus 16.-17.9.2023, Helsinki

Tule mukaan vapaaehtoisten vertaismarttojen mukavaan joukkoon. Marttaliitto kouluttaa syyskuussa 2023 marttapiireihin uusia vertaismarttoja tukemaan yhdistyksiä ja niiden toiminnan suunnittelua. Vertaismartan tehtävänä on toteuttaa yhdistysten toiminnansuunnitteluiltoja sekä auttaa yhdistyksiä innostumaan ja onnistumaan. Olisitko sinä osa tätä Martoille erityisen tärkeään joukkoa?

Vertaismartta on piirin vapaaehtoinen. Vertaismarttojen peruskoulutus antaa valmiudet ja työkaluja toimia vertaismarttana. Koulutus antaa kokonaiskuvan vertaismartan roolista ja tehtävästä sekä perustiedot marttajärjestön toiminnasta. Saat valmiuksia ryhmän kanssa toimimiseen ja ohjaamiseen sekä toiminnansuunnitteluiltojen vetämiseen. Lisäksi koulutuksessa kerrotaan seuraavan vuoden marttatoiminnasta ja yhdistysten toiminnan suunnittelusta. Koulutuksen jälkeen voit toimia vertaismarttana.

Toiminnansuunnitteluiltojen määrä ja ajankohdat sovitaan jokaisessa piirissä erikseen. Marttaliitto tekee iltoihin materiaalin ja toimintamallin. Piiri maksaa vertaismartan matkakulut ja tapaamisten kustannukset. Toiminnansuunnitteluillat ovat kohtaamisia, joissa näkyy marttatoiminnan voima ja arvojemme mukaisesti yhdessä tekemisen ilo. Toivomme sinun olevan hyvä toimimaan ihmisten kanssa. Oma innostus ja marttatoiminnan tuntemus on eduksi. Tarvittavat tiedot saat koulutuksessa ja omasta piiristäsi.

Tänä vuonna vertaismarttojen perus- ja jatkokoulutus toteutetaan yhteisessä viikonlopussa 16.-17.9.2023. Koulutuspaikkana toimii Hotelli Rantapuisto Helsingissä (Furuborginkatu 3). Osallistujille järjestetään yhteiskuljetus Helsingin rautatieasemalta. Koulutukseen ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Koulutus on osallistujille maksuton. Marttaliitto maksaa osallistujien matkakulut edullisimman julkisen kulkuneuvon mukaan.

Jos kiinnostuit, ole yhteydessä oman piirisi toiminnanjohtajaan. Lisätietoja saat myös Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaaralta (reija.salovaara@martat.fi).

Ilmoittautuminen on päättynyt.