Open Badge osaamismerkki

Open Badge- merkit ovat digitaalisia osaamismerkkejä.  Merkin avulla tunnistetaan ja tunnistetaan osaamista, taitoja ja saavutuksia, joita kartutamme harrastuksissa, opinnoissa tai työssä. Merkkejä myöntävät useimmiten järjestöt, oppilaitokset ja yritykset. Merkki myönnetään yksityiselle henkilölle.

Marttaliitto myöntää merkkejä esimerkiksi Marttaopintojen ja kurssien suorittajille, jotka ovat osoittaneet jonkin osaamisen tai taidon.  Merkin saaja voi merkin avulla tuoda näkyvämmin esille Marttajärjestössä hankittua osaamista ja saavutuksia.

Käytännössä Open Badge -merkki on kuva, joka sisältää metadataa. Merkin sisältämiä tietoja ovat mm. merkin nimi, kuvaus ja kriteerit sekä myöntämispäivä ja myöntäjän tiedot. Tiedot kertovat merkin saajan osaamisesta, taidoista tai saavutuksista.

Miten toimit, kun Marttaliitto myöntää sinulle Open Badge-osaamismerkin?

  • Saat merkin myöntämisestä tiedon sähköpostiisi.
  • Sähköpostissa on linkki, joka johtaa Open Badge Passport-pilvipalveluun. Open Badge Passport (https://openbadgepassport.com/) on ilmainen, helppokäyttöinen palvelu, jossa voit vastaanottaa ja säilyttää sinulle myönnetyt osaamismerkit turvallisesti ja jakaa niitä.
  • Luo itsellesi tunnukset ja kirjaudu sisälle palveluun.
  • Voit julkaista merkkejä haluamallesi taholle kuten sosiaalisen median eri välineisiin (Facebook, Twitter, LinkedIn), linkkinä sähköpostiviestissä tai esimerkiksi työhakemuksessa. Merkin saajana päätät mitä merkkejä laitat ja minne.