Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

29.9.2016 | Vaasan Martat 100 v.

Vaasan Martat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhla järjestetään piirin syyskokouksen yhteydessä 15.10.2016. Juhlapäivän ja kokouksen tarkempi ohjelma löytyy marttailun alta kohdasta piirin tiedotteet. Linkki tapahtuman tietoihin on myös tämän viestin alasivulla.

15.9.2016 | Kauha&Kukkaro kurssit alkavat

Tämän syksyn Kauha&Kukkaro kurssit starttaavat sieniruokaillan merkeissä Kauhavalla ensi viikolla. Keskiviikkoisin syksyn mittaan on luvassa kokkausta mm. marjojen ympärillä alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaa, kasviksia moneen makuun, Swazimaan ruokaa, karkkeja ja herkkuja jouluun... Varaa paikkasi tapahtumakalenterin kautta!

2.9.2016 | Mesimartat perustettu.

Ähtäriin perustettiin oma marttayhdistys, joka sai nimekseen Mesimartat. Perustavaa kokouksessa oli mukana 23 naista ja yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana aloittaa Maarit Hautoniemi.

15.8.2016 | Sienisesonki on parhaimmillaan!

Sieniä alkaa paikoitellen olla runsaasti - ainakin Kokkolan ympäristössä. Tänään löytyi ainakin herkkutatteja, kantarellejä ja erilaisia haperoita. Kun sateet ovat olleet paikallisia ja paikoitellen runsaita, kannattaa sieniä etsiä useammasta paikasta, jos perinteiseltä omalta paikalta ei niitä löydy. Mennään metsään!

3.8.2016 | Fantastiko mikä maku!

Ostimme torilta viime viikolla viljeltyjä vadelmia - ihan hyviä ne olivat, mutta jokin maku niistä puuttui! Eilen asia korjaantui, kun pääsimme maistamaan luonnon vadelmia. Mikä ihana maku, tuli ihan oma lapsuus mieleen ja 8 vuotias poikani totesi, että fantastiko mikä maku!
Nyt niitä siis saa: luonnon kasvattamia, upean makuisia, tänä vuonna myös isokokoisia ja erityisen puhtaita luonnonvadelmia - siis kumpparit jalkaan, oikea varustus päälle ja eväät mukaan - vattuja poimimaan!

26.7.2016 | Hyvää Martan päivää!

Helteinen sää suosii meitä myös tänään. Hyvää Martan päivää kaikille martoille ja nimipäiväänsä viettäville!

30.6.2016 | Kesä!

Kesällä ladataan akkuja - nautitaan lämpimästä, uimisesta, sateen ropinasta vesikattoon, yhdessä tekemisestä ja jouten olemisesta. Anna itsellesi vapaata aikaa ilman suunnitelmia. Hyvää kesää!

14.6.2016 | Kaksikielinen leiri kotitalouskeskuksella!

Tällä viikolla piirin tiloissa Kokkolassa pyörii kaksikielinen leiri, jossa kokataan yhdessä ruokaa, askarrellaan ja opitaan uutta. Järjestämme leirin yhdessä UngMarthan kanssa.

10.6.2016 | Pojat kokkaa!

Paikoillanne, valmiina, keittiöön - ja tästä lähtee! Pojat ovat innokkaita kokkaajia ja heitä kiinnostaa myös ruoan terveellisyys. Vilinää ja vilskettä riitti, kun kesäloman aluksi tehtiin ruokia ja välipaloja yhdessä. Maistelu oli olennainen osa päivää - ja paljon kiinnostavampaa, kun jälkien siivoaminen, mikä sekin hoitui hienosti!

1.6.2016 | Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu

Kesä on tullut ja Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu. Juhannukseen saakka olemme avoinna pe-la klo 7.45-15 ja ke 7.45-21. Meillä maistuu hyvä kahvi ja kotitekoinen lähiraaka-aineista tehty pulla. Myös muita Kokkolassa piirin kotitalouskeskuksella lähiraaka-aineista leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita sekä lähilimsaa on tarjolla. Tervetuloa!
Lakkiaislauantaina 4.6. juhlimme kotona, joten silloin kahvila ei ole auki.

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

05.10.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Marjat ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

14.10.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

19.10.2016 | Kauha&kukkaro kurssi: Martan kasviskeittiö, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

25.10.2016 | Kauha&Kukkaro - Huolla kotiasi, voi paremmin!, Seinäjoki

Martat järjestävät yhdessä Hengitysliiton kanssa valtakunnallisen tapahtumasarjan kodin huoltamiseen, hyvään sisäilmaan ja hyvinvointiin liittyen. Meidän piirin alueella tapahtuma on Seinäjoen kaupunginkirjastossa. Hengitysliiton luento on klo 17-18. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua ympäristöystävällisiin ja allergisille sopiviin siivousvälineisiin ja tarvikkeisiin. Arvontaa. Tervetuloa!

28.10.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

02.11.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Syödään kuten Swazimaassa -kurssi, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

11.11.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

16.11.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Karkkeja ja herkkuja jouluun!, Kokkola, kotitalouskeskus

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään tällä kertaa herkkuja jouluun eli valmistamme mm. valkosuklaatryffeleitä, burfitteja, makosia, omenamarmeladia, riisisuklaata ja kanelimanteleita.

Siirry tapahtumakalenteriin

Vielä ehtii saada metsästä satoa!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 40 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.