Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

15.8.2016 | Sienisesonki on parhaimmillaan!

Sieniä alkaa paikoitellen olla runsaasti - ainakin Kokkolan ympäristössä. Tänään löytyi ainakin herkkutatteja, kantarellejä ja erilaisia haperoita. Kun sateet ovat olleet paikallisia ja paikoitellen runsaita, kannattaa sieniä etsiä useammasta paikasta, jos perinteiseltä omalta paikalta ei niitä löydy. Mennään metsään!

3.8.2016 | Fantastiko mikä maku!

Ostimme torilta viime viikolla viljeltyjä vadelmia - ihan hyviä ne olivat, mutta jokin maku niistä puuttui! Eilen asia korjaantui, kun pääsimme maistamaan luonnon vadelmia. Mikä ihana maku, tuli ihan oma lapsuus mieleen ja 8 vuotias poikani totesi, että fantastiko mikä maku!
Nyt niitä siis saa: luonnon kasvattamia, upean makuisia, tänä vuonna myös isokokoisia ja erityisen puhtaita luonnonvadelmia - siis kumpparit jalkaan, oikea varustus päälle ja eväät mukaan - vattuja poimimaan!

26.7.2016 | Hyvää Martan päivää!

Helteinen sää suosii meitä myös tänään. Hyvää Martan päivää kaikille martoille ja nimipäiväänsä viettäville!

30.6.2016 | Kesä!

Kesällä ladataan akkuja - nautitaan lämpimästä, uimisesta, sateen ropinasta vesikattoon, yhdessä tekemisestä ja jouten olemisesta. Anna itsellesi vapaata aikaa ilman suunnitelmia. Hyvää kesää!

14.6.2016 | Kaksikielinen leiri kotitalouskeskuksella!

Tällä viikolla piirin tiloissa Kokkolassa pyörii kaksikielinen leiri, jossa kokataan yhdessä ruokaa, askarrellaan ja opitaan uutta. Järjestämme leirin yhdessä UngMarthan kanssa.

10.6.2016 | Pojat kokkaa!

Paikoillanne, valmiina, keittiöön - ja tästä lähtee! Pojat ovat innokkaita kokkaajia ja heitä kiinnostaa myös ruoan terveellisyys. Vilinää ja vilskettä riitti, kun kesäloman aluksi tehtiin ruokia ja välipaloja yhdessä. Maistelu oli olennainen osa päivää - ja paljon kiinnostavampaa, kun jälkien siivoaminen, mikä sekin hoitui hienosti!

1.6.2016 | Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu

Kesä on tullut ja Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu. Juhannukseen saakka olemme avoinna pe-la klo 7.45-15 ja ke 7.45-21. Meillä maistuu hyvä kahvi ja kotitekoinen lähiraaka-aineista tehty pulla. Myös muita Kokkolassa piirin kotitalouskeskuksella lähiraaka-aineista leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita sekä lähilimsaa on tarjolla. Tervetuloa!
Lakkiaislauantaina 4.6. juhlimme kotona, joten silloin kahvila ei ole auki.

30.5.2016 | Lestijärven Martat perustettu

Tänään perustettiin uusi marttayhdistys Lestijärven Martat. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Noora Piispanen. Toiminta alkaa 10 martan voimin ja mukaan mahtuu lisää jäseniä. Ota siis yhteys yhdistykseen ja tule mukaan toimintaan. Yhteystiedot löytyvät piirin yhdistykset kohdasta tai alasivun linkin kautta. Uusi yhdistys kokoontuu seuraavan kerran lankojen värjäyksen merkeissä kotiseutumuseolla tiistaina 28.6. alkaen klo 10.00.

29.5.2016 | Kepas eli keskipohjalainen tapas!

Lauantain siivouspäivän ohessa vietettiin Kokkolassa Roosin pihassa kepasmaistajaisia. Tämä ruokapihatapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Mukana tapahtumaa järjestämässä meidän marttojen lisäksi oli mm. maa- ja kotitalousnaiset, City-Kokkola ja K.H.Renlundin museo. Kepaksia luomassa ja maistattamassa oli paikallisia lähituottajia ja joku vähän kauempaakin tullut löytyi joukosta. Yleisön suosikki oli Mummon mokka. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Hunamo ja Kuunsilmä. Meidän oma Chydis oli neljäs.
Sää suosi tapahtumaa ja kävijöitä pihassa oli yli 1000.

24.5.2016 | Vingen Martat teki Swazimaan ruokaa

Uusin yhdistyksemme Vingen Martat kokoontui eilen yhdessä kokkaamaan Swazimaan ruokaa. Teimme puheenjohtajamme Tamara Turpeisen vetämänä mm. maissileipää, avocadotahnaa, kaalimuhennosta, lampaanlihamureketta ja juuri kattilassa kiehuvaa tomaattisalsaa. Illan lopuksi maistelimme eksoottisia hedelmiä Rooibosmaitoteen kera.

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

26.08.2016 | Sieniretki, Kokkola

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä syksyisin. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Pukeuduthan sään mukaan ja varaat itsellesi sienikorin ja -veitsen, myös tavallinen juuresveitsi ja pullasuti käyvät hyvin.

27.08.2016 | Sieninäyttely, Kokkola

Marttojen valtakunnallisen sienipäivän näyttely Kokkolassa Näyttelyssä on esillä tapahtumahetken yleisimmät ruokasienet ja myrkylliset sienet. Tervetuloa!

30.08.2016 | Sieninäyttely, Seinäjoki

Marttojen valtakunnallisen sienipäivän näyttely Seinäjoella. Näyttelyssä on esillä tapahtumahetken yleisimmät ruokasienet ja myrkylliset sienet. Sateen sattuessa näyttely on sisätiloissa eli Torikeskuksessa. Tervetuloa!

30.08.2016 | Sieniretki, Seinäjoki

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä syksyisin, nyt myös Seinäjoella. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Pukeuduthan sään mukaan ja varaat itsellesi sienikorin ja -veitsen, myös tavallinen juuresveitsi ja pullasuti käyvät hyvin. Osallistumismaksu sisältää pienen, taskukokoisen sienioppaan!

16.09.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

21.09.2016 | Sieniruokailta, Kauhava (tarkempi paikka ilm. myöhemmin)

Valmistamme sieniherkkuja kauden sadosta!

27.09.2016 | Hygieniapassi - Hygieniakoulutus ja -testi, Kokkola

Hygieniapassin suorittaminen: hygieniakoulutus, joka valmentaan hygieniatestin läpäisyä varten.
Koulutus on klo 17-20 ja testi klo 20-20.45.

05.10.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Marjat ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

19.10.2016 | Kauha&kukkaro kurssi: Martan kasviskeittiö, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

02.11.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Syödään kuten Swazimaassa -kurssi, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

Siirry tapahtumakalenteriin

Torikahvila Kokkolan torilla on avoinna ma, ti, to, pe ja la 7.45-15. sekä ke 7.45-21. Säävaraus!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 39 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.