Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

15.10.2016 | 100 toimintavuotta Vaasassa ja piirin syyskokous

Vaasan Marttojen juhlapäivä aloitettiin jumalanpalveluksella Vaasan kaupungin kirkossa. Jumalanpalveluksen liturgina toimi Krister Koskela ja saarnan piti Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Lounaan jälkeen juhlaväki siirtyi Vaasan kaupungintalolle 100-vuotisjuhlaan, johon Vaasan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Marttaliiton tervehdyksen Marianne Heikkilä. Piirin onnittelut ja tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Tuija Biskop. Juhlassa kuultiin myös musiikkiesityksiä ja varta vasten tätä tilaisuutta varten Eeva Kontiokarin tekemä runo osana runosikermää.
Juhlan jälkeen pidetyssä piirin syyskokouksessa hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017. Hallituksen erovuoroisista jäsenistä jatkamaan valittiin Tiia Ojala Kauhavalta, Sinikka Rautakoski Vaasasta ja varajäsen Anu Rinne Teuvalta. Uutena halitukseen valittiin Sanna Peltoluhta Kauhavalta ja Hilkka Pääkkönen Vaasasta. Kokouksen kannanotto raha-asioiden opettamisesta ja alakouluiässä löytyy liitteenä alasivun kautta.

12.10.2016 | Vaasan Martat 100 vuotta!

Lauantaina 15.10. juhlimme Vaasan Martat ry:n 100-vuotista toimintaa. Päivä alkaa juhlajumalanpalveluksella Vaasan kirkossa, jumalanpalveluksessa saarnaa Marttaliiton toiminnanjohtaja, pappi Marianne Heikkilä. Jumalanpalveluksen jälkeen jatkamme päivää ruokailemalla kirkon kryptassa. Varsinainen juhla on Vaasan kaupungintalolla alkaen klo 13.00. Juhlapäivä päättyy piirin syyskokoukseen, joka alkaa kryptassa klo 15.00. Päivään on ilmoittautunut lähes 130 marttaa.

10.10.2016 | MIFU, Härkis ja Pulled Oats

Ähtärissä testattiin Mesimarttojen kanssa uusia raaka-aineita. MIFUA laitettiin uunissa yhdessä punajuuren kanssa, koristeltuna paahdetuilla pinjansiemenillä. Härkistä lisättiin pitsan päälle yhdessä mozzarellan, parmesaanin ja kirsikkatomaattien kanssa. Paistamisen jälkeen lisättiin pitsan päälle vielä rukolaa ja balsamicoa. Pullet Oats nautittiin hyvien särpimien kanssa pitataskussa. Maukasta syntyi, kunhan muistettiin maustaa reilusti!

4.10.2016 | Iso suppilovahvero!

Vielä näitä herkkuja saa, mutta en ole eläissäni nähnyt näin isoa ja tukevajalkaista suppilovahveroa. Lämmin syksy jatkuu, joten metsän satoa saa vielä. Onneksi suppikset eivät heti ensimmäisistä pakkasistakaan säikähdä, vaikka pakkasta on luvattu lähes koko maahan! Metsään siis kannattaa vieläkin mennä satoa etsimään. Muista kuitenkin värikäs vaatetus, hirvenmetsästys on jo alkanut.

29.9.2016 | Vaasan Martat 100 v.

Vaasan Martat täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhla järjestetään piirin syyskokouksen yhteydessä 15.10.2016. Juhlapäivän ja kokouksen tarkempi ohjelma löytyy marttailun alta kohdasta piirin tiedotteet. Linkki tapahtuman tietoihin on myös tämän viestin alasivulla.

15.9.2016 | Kauha&Kukkaro kurssit alkavat

Tämän syksyn Kauha&Kukkaro kurssit starttaavat sieniruokaillan merkeissä Kauhavalla ensi viikolla. Keskiviikkoisin syksyn mittaan on luvassa kokkausta mm. marjojen ympärillä alkuruoasta pääruoan kautta jälkiruokaa, kasviksia moneen makuun, Swazimaan ruokaa, karkkeja ja herkkuja jouluun... Varaa paikkasi tapahtumakalenterin kautta!

2.9.2016 | Mesimartat perustettu.

Ähtäriin perustettiin oma marttayhdistys, joka sai nimekseen Mesimartat. Perustavaa kokouksessa oli mukana 23 naista ja yhdistyksen ensimmäisenä puheenjohtajana aloittaa Maarit Hautoniemi.

15.8.2016 | Sienisesonki on parhaimmillaan!

Sieniä alkaa paikoitellen olla runsaasti - ainakin Kokkolan ympäristössä. Tänään löytyi ainakin herkkutatteja, kantarellejä ja erilaisia haperoita. Kun sateet ovat olleet paikallisia ja paikoitellen runsaita, kannattaa sieniä etsiä useammasta paikasta, jos perinteiseltä omalta paikalta ei niitä löydy. Mennään metsään!

3.8.2016 | Fantastiko mikä maku!

Ostimme torilta viime viikolla viljeltyjä vadelmia - ihan hyviä ne olivat, mutta jokin maku niistä puuttui! Eilen asia korjaantui, kun pääsimme maistamaan luonnon vadelmia. Mikä ihana maku, tuli ihan oma lapsuus mieleen ja 8 vuotias poikani totesi, että fantastiko mikä maku!
Nyt niitä siis saa: luonnon kasvattamia, upean makuisia, tänä vuonna myös isokokoisia ja erityisen puhtaita luonnonvadelmia - siis kumpparit jalkaan, oikea varustus päälle ja eväät mukaan - vattuja poimimaan!

26.7.2016 | Hyvää Martan päivää!

Helteinen sää suosii meitä myös tänään. Hyvää Martan päivää kaikille martoille ja nimipäiväänsä viettäville!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

28.10.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

02.11.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Syödään kuten Swazimaassa -kurssi, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

11.11.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

16.11.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Karkkeja ja herkkuja jouluun!, Kokkola, kotitalouskeskus

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään tällä kertaa herkkuja jouluun eli valmistamme mm. valkosuklaatryffeleitä, burfitteja, makosia, omenamarmeladia, riisisuklaata ja kanelimanteleita.

Siirry tapahtumakalenteriin

Kangastattipiirakka maistuu hyvältä!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 40 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.