Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

24.5.2016 | Vingen Martat teki Swazimaan ruokaa

Uusin yhdistyksemme Vingen Martat kokoontui eilen yhdessä kokkaamaan Swazimaan ruokaa. Teimme puheenjohtajamme Tamara Turpeisen vetämänä mm. maissileipää, avocadotahnaa, kaalimuhennosta, lampaanlihamureketta ja juuri kattilassa kiehuvaa tomaattisalsaa. Illan lopuksi maistelimme eksoottisia hedelmiä Rooibosmaitoteen kera.

19.5.2016 | IP- lasten olympialaiset ja retkipäivä!

Tänään oli kaikkien meidän marttojen Kokkolassa pyörittämien lasten iltapäiväkerhojen yhteinen kevätriehapäivä. Päivää vietettiin Roskarukalla olympialaisten ja makkaranpaiston merkeissä. Ennakko-odotuksista poiketen sää suosi, vauhtia riitti, makkara ja pillimehu maistui!

12.5.2016 | Uutta oppimassa

Marttatyöntekijöiden toimihenkilöpäivät pidetään kolmen vuoden välein. Markkinointia, viestintää ja muuta uuden oppimista oli luvassa tänäkin vuonna. Suomen juhlavuoteen valmistauduttiin suunnittelemalla Syödään yhdessä menuja ja käytännössä opeteltiin mm. pöytien koristelemistä.

7.5.2016 | Tänään tehtiin äitienpäiväkakkuja

Tänään tehtiin viiden pojan ja kolmen tytön voimin äitienpäiväkakkuja. Itse suunniteltu ja tehty kakku ilahduttaa äitiä ja mummoja huomenna, ehkä isätkin pääsevät maistelemaan. Itse tekijätkin pääsivät jo kakun makuun, kun yhdessä tehtiin yksi maisteluversio äitienpäiväkakusta, jotta tiedetään mitä on luvassa. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille.

3.5.2016 | Kalahampurilainen!

Teeppä vaihteeksi päivällisruoaksi kalahampurilainen. Käytä leipänä ruisleipäsämpylää, mutta tee pihvi itse. Ohje alasivulla. Maukkaita burgerihetkiä!

29.4.2016 | Munkkirinkeli vai tippaleipä!

Kysely tuttavapiirissäni osoitti, että kummallakin vapun suosituimmista leivonnaisista - munkkirinkelistä ja tippaleivästä - on oma kannattajajoukkonsa. Itse pidän enemmän ehdottomasti tippaleivistä, munkkirinkeleitä voi syödä muulloinkin kun vappuna. Munkkirinkelien suhteen voi todeta, että kohta niitä taas saa joka keskiviikko (kesäkuun alusta alkaen) meidän torikahvilasta Kokkolan torilta - ihania Tamaran tekemiä tuoreita rinkeleitä. Kesää odotellessa täytyy nyt tyytyä tippaleipään siman kera. Hauskaa vappua!

26.4.2016 | Vielä ehtii tehdä simaa vapuksi!

Perinteisen veteen tehdyn sokeri-fariinisokeri-sitruunasiman voi vaihteeksi maustaa yrteillä tai mausteilla. Simaan sopii esim. kaneli tai laventeli. Toki simaa voi maustaa myös tuoreella inkiväärillä tai käyttää sitruunan ohella muita sitrushedelmiä, kuten limeä tai verigreippiä. Helpommalla pääset myös, jos vain kuorit hyvin pestyt hedelmät kuorimaveitsellä, käytät kuoret ja niiden lisäksi hedelmän puristetun mehun antamaan makua simaan. Resepti löytyy alasivun linkistä!

21.4.2016 | Kevätkokous pidettiin Kaustisen ravikeskuksessa!

Piirimme kevätkokous alkoi tutustumisella Kaustisen ravikoulun toimintaan - pääsimmepä jopa tapaamaan ja taputtelemaan ihan oikeita hevosia. Seuraavaksi kouluttauduimme joko Eija Tuukkasen vetämällä Jätevesi kertoo elintapasi luennolla tai Ulla Keski-Sämpin sähköisen toimintatilaston täyttämisen koulutuksella. Päivän koulutuksien anti oli kattava ja silmiä avaava. Piirin kevätkokous alkoi klo 19.00 ja se sujui napakasti vajaassa tunnissa 63 martan voimin. Kokouksessa hyväksyimme vuoden 2015 toiminnan ja talouden. Hallituksen esittämissä asioissa esille nousi idea nimenne lyhentämisestä. Keskustelu aiheesta alkaa ja ehdotuksia odotamme lokakuussa pidettävään syyskokoukseen.

15.4.2016 | Jätteen seuraava elämä

Nuukuusviikko on jätteen vähentämisen nimikkoviikko, jota vietetään huhtikuun puolessa välissä. Meillä Kokkolassa (Vingenkatu 15 A) on aiheeseen liittyvä näyttely: Jätteen seuraava elämä ja avoimet ovet keskiviikkona 20.4. klo 13-17. Tervetuloa!

29.3.2016 | Nyt on kylvön aika!

Yrttien kasvatus on helppo tapa aloittaa lähiruoan viljely niin kaupungissa kuin maallakin. Tutustu yrttien kasvatukseen ja käyttöön piirin järjestämässä Kauha- ja kukkaro tapahtumassa 7.4.2016 klo 14 - 18 Kokkolan Prisman hedelmä- ja vihannesosastolla.

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

06.06.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Kesän ensimmäisen lomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

07.06.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Kesän ensimmäisen lomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

08.06.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Kesän ensimmäisen lomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

09.06.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Kesän ensimmäisen lomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

10.06.2016 | Lasten pikkukokkikurssi, Kokkola

Kesän ensimmäisen lomaviikon pikkukokkikurssilla kokataan joka päivä perusruokaa.

13.06.2016 | Kaksikielinen kesäleiri, Kokkola

Ungmarthan ja Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat ry:n yhteistyössä järjestämä pikkukokkikurssi Kokkolassa 8-12 vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille.

14.06.2016 | Kaksikielinen kesäleiri, Kokkola

Ungmartha ja Keski- ja Etelä Pohjanmaan Martat järjestävät yhteistyössä pikkukokkikurssin Kokkolassa 8-12 vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille.

15.06.2016 | Kaksikielinen kesäleiri, Kokkola

Ungmartha ja Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat järjestävät yhteistyössä pikkukokkikurssin Kokkolassa 8-12 vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille.

15.06.2016 | Kauha&Kukkaro kurssi: Villiinny villiyrteistä, Kokkola

Kauha&Kukkaro kursseilla opitaan yhdessä tekemään perusruokaa ja leivonnaisia.

16.06.2016 | Kaksikielinen kesäleiri, Kokkola

Ungmartha ja Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat järjestävät yhteistyössä pikkukokkikurssin Kokkolassa 8-12 vuotiaille suomen- ja ruotsinkielisille lapsille.

Siirry tapahtumakalenteriin

Joka päivä kannattaa syödä kasviksia ja kaikkia eri värejä!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 36 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.