Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

3.12.2016 | Pikkujoulutunnelmia!

Tässä vaiheessa vuotta on pikkujouluaika. Hyvä ruoka ja seura toivottavasti saavat meidät juhlatuulelle, kun siirrytään lähemmän joulun valmistelua ja itse juhlaa.
Mukavaa joulun valmisteluaikaa meille kaikille!

28.11.2016 | Kälviän Martat 50 vuotta

Kälviän Marttojen lämminhenkinen 50 -vuotisjuhla pidetiin eilen ensimmäisenä adventtina. Juhlapäivä alkoi jumalanpalveluksella Kälviän kirkossa. Herkullista jouluruokaa syötiin seurakuntatalolla ennen klo 13.00 alkanutta juhlaa. Tervetulotoivotuksen juhlaan piti yhdistyksen pj. Saila Niemi. Juhlassa puhuivat Tuija Biskop ja Anne Kauppinen, yhdistyksen historian kertoi Maire Juntunen. Juhlassa myös jaettiin ansio- ja vuotismerkkejä pitkään toiminnassa mukana olleille.

25.11.2016 | Ristinummen Martat perustettu!

Eilen 24.11. perustettiin uusi yhdistys: Ristinummen Martat Vaasaan. Perustajajäseniä oli yhteensä 33 ja paikalla oli myös piirihallituksen jäsen Sinikka Rautakoski ja piirin tj. Tuija Biskop. Uuden yhdistyksen pj. on Kristiina Raden, vpj. Arja Salo, sihteeri Satu Bergendahl ja rahastonhoitaja Orvokki Vainionpää. Muut hallituksen jäsenet ovat Päivi Metsi, Mari Saaranluoma ja Irma Tuomaala.
Uusi yhdistys käynnistelee toimintansa ja tapaa ainakin kerran vielä tämän vuoden puolella. Seuraava tapaaminen on siis tiistaina 13.12. alkaen klo 18.00 Ristinummen seurakuntatalolla, Kappelinmäentie 8, Vaasa. Tervetuloa myös ne, jotka eivät päässeet perustavaan kokoukseen paikalle. Vielä mahtuu mukaan.

24.11.2016 | Uusi yhdistys Vaasaan?

Tänään 24.11. klo 18.00 perustetaan uusi marttayhdistys Ristinummelle Vaasaan. Perustava kokous pidetään seurakunnan tiloissa osoitteessa Kappelinmäentie 8. Tervetuloa!

18.11.2016 | Pipareita, pipareita!

Tänään tehtiin lasten kanssa terveellisten välipalojen lisäksi myös jouluisia pipareita. Innokkaita leipojia ja koristelijoita oli mukana. Erinomaiselta myös maistui itse tehty ja koristeltu pipari.

14.11.2016 | Karkkeja ja herkkuja jouluun!

Tämän vuoden viimeinen Kauha&Kukkaro -kurssi aloittaa joulukurssikautemme. Marraskuun lopun ja joulukuun alkupuolen opetuskeittiömme valtaavat lapset. Meillä on sekä urheilijanuorille välipalakursseja että iltapäiväkerhon lapsille piparinleivontakursseja. Kurssit ovat pääsäntöisesti täynnä, mutta voit kysellä peruutuspaikkoja toimiston numerosta 06-8313 127.

11.11.2016 | Tänään kokataan aasialaista ruokaa!

Vihdoin ja viimein myös meillä maa on saanut pienen lumipeitteen. On niin paljon valoisampaa, mutta toki liukasta. Pieneen pakkaskeliin sopii mukavasti tulinen ruoka ja tänään sitä kokataan monesta eri raaka-aineesta: tehdään ahvenlaab, tulista kanaa riisipedillä, maukkaat possuvartaat sekä porkkanaa ja maissia carrykastikkeessa, lisäksi vähän naanleipää ja thaiperunoita. Aterian päätteeksi nautitaan vihreää teetä teejäätelön kera. Vau!

31.10.2016 | RAIMO-hankkeen kursseja!

Pohjoisten marttapiirien yhteisen RAIMO -hankkeen (Ravintoa seniorin mielelle ja keholle) kursseja on pidetty tämän syksyn aikana yhteistyössä Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa. Kursseja on pidetty mm. Kokkolassa ja Pietarsaaressa. Seuraava kurssi on Kannuksessa keskiviikkona 2.11.
Kursseilla virkistäydytään sekä laitetaan hyvää ja terveellistä ruokaa.

15.10.2016 | 100 toimintavuotta Vaasassa ja piirin syyskokous

Vaasan Marttojen juhlapäivä aloitettiin jumalanpalveluksella Vaasan kaupungin kirkossa. Jumalanpalveluksen liturgina toimi Krister Koskela ja saarnan piti Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Lounaan jälkeen juhlaväki siirtyi Vaasan kaupungintalolle 100-vuotisjuhlaan, johon Vaasan kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Marttaliiton tervehdyksen Marianne Heikkilä. Piirin onnittelut ja tervehdyksen toi toiminnanjohtaja Tuija Biskop. Juhlassa kuultiin myös musiikkiesityksiä ja varta vasten tätä tilaisuutta varten Eeva Kontiokarin tekemä runo osana runosikermää.
Juhlan jälkeen pidetyssä piirin syyskokouksessa hyväksyttiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2017. Hallituksen erovuoroisista jäsenistä jatkamaan valittiin Tiia Ojala Kauhavalta, Sinikka Rautakoski Vaasasta ja varajäsen Anu Rinne Teuvalta. Uutena halitukseen valittiin Sanna Peltoluhta Kauhavalta ja Hilkka Pääkkönen Vaasasta. Kokouksen kannanotto raha-asioiden opettamisesta ja alakouluiässä löytyy liitteenä alasivun kautta.

12.10.2016 | Vaasan Martat 100 vuotta!

Lauantaina 15.10. juhlimme Vaasan Martat ry:n 100-vuotista toimintaa. Päivä alkaa juhlajumalanpalveluksella Vaasan kirkossa, jumalanpalveluksessa saarnaa Marttaliiton toiminnanjohtaja, pappi Marianne Heikkilä. Jumalanpalveluksen jälkeen jatkamme päivää ruokailemalla kirkon kryptassa. Varsinainen juhla on Vaasan kaupungintalolla alkaen klo 13.00. Juhlapäivä päättyy piirin syyskokoukseen, joka alkaa kryptassa klo 15.00. Päivään on ilmoittautunut lähes 130 marttaa.

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

13.01.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse 06-8313 127 (arkisin klo 9-14) tai sähköpostilla.

17.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Ritjan keidas

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

19.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Lapua, kristillinen opisto

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

26.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Kokkola, piirin kotitalouskeskus

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

27.01.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

31.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Seinäjoki, Järjestötalo

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

02.02.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Vaasa

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

14.02.2017 | Ystävnpäivän avoimet ovet!, Kokkola

Ystävänpäivän avoimissa ovissa suunnitellaan miten Suomi juhlii! Tule käymään!

17.02.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

Siirry tapahtumakalenteriin

Piparkakkutaloa tekemässä!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 40 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.