Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

26.7.2016 | Hyvää Martan päivää!

Helteinen sää suosii meitä myös tänään. Hyvää Martan päivää kaikille martoille ja nimipäiväänsä viettäville!

30.6.2016 | Kesä!

Kesällä ladataan akkuja - nautitaan lämpimästä, uimisesta, sateen ropinasta vesikattoon, yhdessä tekemisestä ja jouten olemisesta. Anna itsellesi vapaata aikaa ilman suunnitelmia. Hyvää kesää!

14.6.2016 | Kaksikielinen leiri kotitalouskeskuksella!

Tällä viikolla piirin tiloissa Kokkolassa pyörii kaksikielinen leiri, jossa kokataan yhdessä ruokaa, askarrellaan ja opitaan uutta. Järjestämme leirin yhdessä UngMarthan kanssa.

10.6.2016 | Pojat kokkaa!

Paikoillanne, valmiina, keittiöön - ja tästä lähtee! Pojat ovat innokkaita kokkaajia ja heitä kiinnostaa myös ruoan terveellisyys. Vilinää ja vilskettä riitti, kun kesäloman aluksi tehtiin ruokia ja välipaloja yhdessä. Maistelu oli olennainen osa päivää - ja paljon kiinnostavampaa, kun jälkien siivoaminen, mikä sekin hoitui hienosti!

1.6.2016 | Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu

Kesä on tullut ja Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu. Juhannukseen saakka olemme avoinna pe-la klo 7.45-15 ja ke 7.45-21. Meillä maistuu hyvä kahvi ja kotitekoinen lähiraaka-aineista tehty pulla. Myös muita Kokkolassa piirin kotitalouskeskuksella lähiraaka-aineista leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita sekä lähilimsaa on tarjolla. Tervetuloa!
Lakkiaislauantaina 4.6. juhlimme kotona, joten silloin kahvila ei ole auki.

30.5.2016 | Lestijärven Martat perustettu

Tänään perustettiin uusi marttayhdistys Lestijärven Martat. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Noora Piispanen. Toiminta alkaa 10 martan voimin ja mukaan mahtuu lisää jäseniä. Ota siis yhteys yhdistykseen ja tule mukaan toimintaan. Yhteystiedot löytyvät piirin yhdistykset kohdasta tai alasivun linkin kautta. Uusi yhdistys kokoontuu seuraavan kerran lankojen värjäyksen merkeissä kotiseutumuseolla tiistaina 28.6. alkaen klo 10.00.

29.5.2016 | Kepas eli keskipohjalainen tapas!

Lauantain siivouspäivän ohessa vietettiin Kokkolassa Roosin pihassa kepasmaistajaisia. Tämä ruokapihatapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Mukana tapahtumaa järjestämässä meidän marttojen lisäksi oli mm. maa- ja kotitalousnaiset, City-Kokkola ja K.H.Renlundin museo. Kepaksia luomassa ja maistattamassa oli paikallisia lähituottajia ja joku vähän kauempaakin tullut löytyi joukosta. Yleisön suosikki oli Mummon mokka. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Hunamo ja Kuunsilmä. Meidän oma Chydis oli neljäs.
Sää suosi tapahtumaa ja kävijöitä pihassa oli yli 1000.

24.5.2016 | Vingen Martat teki Swazimaan ruokaa

Uusin yhdistyksemme Vingen Martat kokoontui eilen yhdessä kokkaamaan Swazimaan ruokaa. Teimme puheenjohtajamme Tamara Turpeisen vetämänä mm. maissileipää, avocadotahnaa, kaalimuhennosta, lampaanlihamureketta ja juuri kattilassa kiehuvaa tomaattisalsaa. Illan lopuksi maistelimme eksoottisia hedelmiä Rooibosmaitoteen kera.

19.5.2016 | IP- lasten olympialaiset ja retkipäivä!

Tänään oli kaikkien meidän marttojen Kokkolassa pyörittämien lasten iltapäiväkerhojen yhteinen kevätriehapäivä. Päivää vietettiin Roskarukalla olympialaisten ja makkaranpaiston merkeissä. Ennakko-odotuksista poiketen sää suosi, vauhtia riitti, makkara ja pillimehu maistui!

12.5.2016 | Uutta oppimassa

Marttatyöntekijöiden toimihenkilöpäivät pidetään kolmen vuoden välein. Markkinointia, viestintää ja muuta uuden oppimista oli luvassa tänäkin vuonna. Suomen juhlavuoteen valmistauduttiin suunnittelemalla Syödään yhdessä menuja ja käytännössä opeteltiin mm. pöytien koristelemistä.

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

29.07.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

12.08.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

24.08.2016 | Sieninäyttely, Vaasa

Marttojen valtakunnallisen sienipäivän näyttely Vaasassa torilla. Näyttelyssä on esillä tapahtumahetken yleisimmät ruokasienet ja myrkylliset sienet. Sateen sattuessa näyttely on sisätiloissa eli Vaasan Martat ry:n toimitiloissa (Raastuvankatu 3 D K 1, käynti Kirjastokujalta). Tervetuloa!

24.08.2016 | Sieniretki, Vaasa

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä syksyisin, nyt myös Vaasassa. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Pukeuduthan sään mukaan ja varaat itsellesi sienikorin ja -veitsen, myös tavallinen juuresveitsi ja pullasuti käyvät hyvin.

26.08.2016 | Sieniretki, Kokkola

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä syksyisin. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Pukeuduthan sään mukaan ja varaat itsellesi sienikorin ja -veitsen, myös tavallinen juuresveitsi ja pullasuti käyvät hyvin.

27.08.2016 | Sieninäyttely, Kokkola

Marttojen valtakunnallisen sienipäivän näyttely Kokkolassa Näyttelyssä on esillä tapahtumahetken yleisimmät ruokasienet ja myrkylliset sienet. Tervetuloa!

30.08.2016 | Sieninäyttely, Seinäjoki

Marttojen valtakunnallisen sienipäivän näyttely Seinäjoella. Näyttelyssä on esillä tapahtumahetken yleisimmät ruokasienet ja myrkylliset sienet. Sateen sattuessa näyttely on sisätiloissa eli Torikeskuksessa. Tervetuloa!

30.08.2016 | Sieniretki, Seinäjoki

Järjestämme ohjattuja sieniretkiä syksyisin, nyt myös Seinäjoella. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Pukeuduthan sään mukaan ja varaat itsellesi sienikorin ja -veitsen, myös tavallinen juuresveitsi ja pullasuti käyvät hyvin. Osallistumismaksu sisältää pienen, taskukokoisen sienioppaan!

21.09.2016 | Sieniruokailta, Kauhava (tarkempi paikka ilm. myöhemmin)

Valmistamme sieniherkkuja kauden sadosta!

Siirry tapahtumakalenteriin

Onnea Martta 26.7.

Torikahvila Kokkolan torilla on avoinna ma, ti, to, pe ja la 7.45-15. sekä ke 7.45-21. Säävaraus!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 37 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.