Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

14.6.2016 | Kaksikielinen leiri kotitalouskeskuksella!

Tällä viikolla piirin tiloissa Kokkolassa pyörii kaksikielinen leiri, jossa kokataan yhdessä ruokaa, askarrellaan ja opitaan uutta. Järjestämme leirin yhdessä UngMarthan kanssa.

10.6.2016 | Pojat kokkaa!

Paikoillanne, valmiina, keittiöön - ja tästä lähtee! Pojat ovat innokkaita kokkaajia ja heitä kiinnostaa myös ruoan terveellisyys. Vilinää ja vilskettä riitti, kun kesäloman aluksi tehtiin ruokia ja välipaloja yhdessä. Maistelu oli olennainen osa päivää - ja paljon kiinnostavampaa, kun jälkien siivoaminen, mikä sekin hoitui hienosti!

1.6.2016 | Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu

Kesä on tullut ja Marttakahvila Kokkolan torilla on avattu. Juhannukseen saakka olemme avoinna pe-la klo 7.45-15 ja ke 7.45-21. Meillä maistuu hyvä kahvi ja kotitekoinen lähiraaka-aineista tehty pulla. Myös muita Kokkolassa piirin kotitalouskeskuksella lähiraaka-aineista leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita sekä lähilimsaa on tarjolla. Tervetuloa!
Lakkiaislauantaina 4.6. juhlimme kotona, joten silloin kahvila ei ole auki.

30.5.2016 | Lestijärven Martat perustettu

Tänään perustettiin uusi marttayhdistys Lestijärven Martat. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Noora Piispanen. Toiminta alkaa 10 martan voimin ja mukaan mahtuu lisää jäseniä. Ota siis yhteys yhdistykseen ja tule mukaan toimintaan. Yhteystiedot löytyvät piirin yhdistykset kohdasta tai alasivun linkin kautta. Uusi yhdistys kokoontuu seuraavan kerran lankojen värjäyksen merkeissä kotiseutumuseolla tiistaina 28.6. alkaen klo 10.00.

29.5.2016 | Kepas eli keskipohjalainen tapas!

Lauantain siivouspäivän ohessa vietettiin Kokkolassa Roosin pihassa kepasmaistajaisia. Tämä ruokapihatapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa. Mukana tapahtumaa järjestämässä meidän marttojen lisäksi oli mm. maa- ja kotitalousnaiset, City-Kokkola ja K.H.Renlundin museo. Kepaksia luomassa ja maistattamassa oli paikallisia lähituottajia ja joku vähän kauempaakin tullut löytyi joukosta. Yleisön suosikki oli Mummon mokka. Jaetulle toiselle sijalle tulivat Hunamo ja Kuunsilmä. Meidän oma Chydis oli neljäs.
Sää suosi tapahtumaa ja kävijöitä pihassa oli yli 1000.

24.5.2016 | Vingen Martat teki Swazimaan ruokaa

Uusin yhdistyksemme Vingen Martat kokoontui eilen yhdessä kokkaamaan Swazimaan ruokaa. Teimme puheenjohtajamme Tamara Turpeisen vetämänä mm. maissileipää, avocadotahnaa, kaalimuhennosta, lampaanlihamureketta ja juuri kattilassa kiehuvaa tomaattisalsaa. Illan lopuksi maistelimme eksoottisia hedelmiä Rooibosmaitoteen kera.

19.5.2016 | IP- lasten olympialaiset ja retkipäivä!

Tänään oli kaikkien meidän marttojen Kokkolassa pyörittämien lasten iltapäiväkerhojen yhteinen kevätriehapäivä. Päivää vietettiin Roskarukalla olympialaisten ja makkaranpaiston merkeissä. Ennakko-odotuksista poiketen sää suosi, vauhtia riitti, makkara ja pillimehu maistui!

12.5.2016 | Uutta oppimassa

Marttatyöntekijöiden toimihenkilöpäivät pidetään kolmen vuoden välein. Markkinointia, viestintää ja muuta uuden oppimista oli luvassa tänäkin vuonna. Suomen juhlavuoteen valmistauduttiin suunnittelemalla Syödään yhdessä menuja ja käytännössä opeteltiin mm. pöytien koristelemistä.

7.5.2016 | Tänään tehtiin äitienpäiväkakkuja

Tänään tehtiin viiden pojan ja kolmen tytön voimin äitienpäiväkakkuja. Itse suunniteltu ja tehty kakku ilahduttaa äitiä ja mummoja huomenna, ehkä isätkin pääsevät maistelemaan. Itse tekijätkin pääsivät jo kakun makuun, kun yhdessä tehtiin yksi maisteluversio äitienpäiväkakusta, jotta tiedetään mitä on luvassa. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille.

3.5.2016 | Kalahampurilainen!

Teeppä vaihteeksi päivällisruoaksi kalahampurilainen. Käytä leipänä ruisleipäsämpylää, mutta tee pihvi itse. Ohje alasivulla. Maukkaita burgerihetkiä!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

01.07.2016 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Siirry tapahtumakalenteriin

Torikahvila Kokkolan torilla on avoinna ke 7.45-21 ja pe-la 7.45-15.

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 15 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 36 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.