Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

Ajankohtaista

16.1.2017 | Juhlavuosi - Suomi 100!

Toiminnansuunnitteluilloissa tällä viikolla aloitamme juhlavuoden valmistelun. Perehdymme marttojen juhlavuoden aterioihin: Varhaiskesän pöytä, Sadonkorjuun ateria ja Itsenäisyyspäivän juhla. Tutustumme itse menuihin, valmistamme ja maistelemme pikkutarjottavia. Teemme myös Eija Tuukkasen suunnittelemia kahvikuppiasetelmia, joista Marttaliitto on tehnyt valtakunnallisen aineiston. Juhlavuosi avataan virallisesti.
TS-iltoihin on ennakkoilmoittautuminen tarjoilu- ja kukka-asetelma materiaalien oikean määrän hankkimisen takia. Tervetuloa!

2.1.2017 | Hyvää uutta vuotta 2017!

Uusi vuosi tuo tullessaan koulutusta niin martoille kuin muillekin toiminnastamme kiinnostuneille. Alkuvuoden toiminnan näet tapahtumakalenteristamme. Kevään ohjelma täydentyy myöhemmin järjestömme uusien nettisivujen julkaisemisen jälkeen. Kursseilla ja tapahtumiin olette tervetulleita ja niihin voi ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta jo nyt.
Toiminnansuunnitteluillat alkavat Toholammilla 17.1., seuraavaksi luvassa on Lapua 19.1., Kokkola 26.1. ja Lappajärvi 31.1. sekä Vaasa 2.2. Tule mukaan!

18.12.2016 | RAIMO -hanke jatkuu!

RAY:n avustukset ja rahoitukset julkaistiin tällä viikolla. Piirimme on mukana RAIMO -hankkeessa, jota koko Pohjois-Suomen osalta koordinoi Pohjois-Pohjanmaan Martat Oulusta. Hankkeen rahoitus jakautuu kaikkien pohjoisten marttapiirien toiminta-alueelle. Meidän piirin toiminta-alueella RAIMO -rahaa on ensi vuonna käytössä n. 12.000 €.
Hanke alkoi tänä vuonna ja kursseja on pidetty pääosin Keski-Pohjanmaalla, ensi vuonna toiminta laajenee myös Pohjanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.

3.12.2016 | Pikkujoulutunnelmia!

Tässä vaiheessa vuotta on pikkujouluaika. Hyvä ruoka ja seura toivottavasti saavat meidät juhlatuulelle, kun siirrytään lähemmän joulun valmistelua ja itse juhlaa.
Mukavaa joulun valmisteluaikaa meille kaikille!

28.11.2016 | Kälviän Martat 50 vuotta

Kälviän Marttojen lämminhenkinen 50 -vuotisjuhla pidetiin eilen ensimmäisenä adventtina. Juhlapäivä alkoi jumalanpalveluksella Kälviän kirkossa. Herkullista jouluruokaa syötiin seurakuntatalolla ennen klo 13.00 alkanutta juhlaa. Tervetulotoivotuksen juhlaan piti yhdistyksen pj. Saila Niemi. Juhlassa puhuivat Tuija Biskop ja Anne Kauppinen, yhdistyksen historian kertoi Maire Juntunen. Juhlassa myös jaettiin ansio- ja vuotismerkkejä pitkään toiminnassa mukana olleille.

25.11.2016 | Ristinummen Martat perustettu!

Eilen 24.11. perustettiin uusi yhdistys: Ristinummen Martat Vaasaan. Perustajajäseniä oli yhteensä 33 ja paikalla oli myös piirihallituksen jäsen Sinikka Rautakoski ja piirin tj. Tuija Biskop. Uuden yhdistyksen pj. on Kristiina Raden, vpj. Arja Salo, sihteeri Satu Bergendahl ja rahastonhoitaja Orvokki Vainionpää. Muut hallituksen jäsenet ovat Päivi Metsi, Mari Saaranluoma ja Irma Tuomaala.
Uusi yhdistys käynnistelee toimintansa ja tapaa ainakin kerran vielä tämän vuoden puolella. Seuraava tapaaminen on siis tiistaina 13.12. alkaen klo 18.00 Ristinummen seurakuntatalolla, Kappelinmäentie 8, Vaasa. Tervetuloa myös ne, jotka eivät päässeet perustavaan kokoukseen paikalle. Vielä mahtuu mukaan.

24.11.2016 | Uusi yhdistys Vaasaan?

Tänään 24.11. klo 18.00 perustetaan uusi marttayhdistys Ristinummelle Vaasaan. Perustava kokous pidetään seurakunnan tiloissa osoitteessa Kappelinmäentie 8. Tervetuloa!

18.11.2016 | Pipareita, pipareita!

Tänään tehtiin lasten kanssa terveellisten välipalojen lisäksi myös jouluisia pipareita. Innokkaita leipojia ja koristelijoita oli mukana. Erinomaiselta myös maistui itse tehty ja koristeltu pipari.

14.11.2016 | Karkkeja ja herkkuja jouluun!

Tämän vuoden viimeinen Kauha&Kukkaro -kurssi aloittaa joulukurssikautemme. Marraskuun lopun ja joulukuun alkupuolen opetuskeittiömme valtaavat lapset. Meillä on sekä urheilijanuorille välipalakursseja että iltapäiväkerhon lapsille piparinleivontakursseja. Kurssit ovat pääsäntöisesti täynnä, mutta voit kysellä peruutuspaikkoja toimiston numerosta 06-8313 127.

11.11.2016 | Tänään kokataan aasialaista ruokaa!

Vihdoin ja viimein myös meillä maa on saanut pienen lumipeitteen. On niin paljon valoisampaa, mutta toki liukasta. Pieneen pakkaskeliin sopii mukavasti tulinen ruoka ja tänään sitä kokataan monesta eri raaka-aineesta: tehdään ahvenlaab, tulista kanaa riisipedillä, maukkaat possuvartaat sekä porkkanaa ja maissia carrykastikkeessa, lisäksi vähän naanleipää ja thaiperunoita. Aterian päätteeksi nautitaan vihreää teetä teejäätelön kera. Vau!

Kaikki ajankohtaiset

Piirissä tapahtuu

26.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Kokkola, piirin kotitalouskeskus

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

27.01.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin joko puhelimitse tai sähköpostilla.

31.01.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Lappajärvi, Taavintupa

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

02.02.2017 | Toiminnansuunnitteluilta, Vaasa, Palosaaren seurakuntakeskus

Tammi-helmikuun toiminnansuunnitteluillat aloittavat uuden vuoden. Eväitä ja ideoita yhdistyksen toimintaan ja tulevan kauden suunnitteluun.

14.02.2017 | Ystävnpäivän avoimet ovet!, Kokkola

Ystävänpäivän avoimissa ovissa suunnitellaan miten Suomi juhlii! Tule käymään!

17.02.2017 | Hygieniapassi, Kokkola

Hygieniapassin testitilaisuus, ilmoittuaksesi ota yhteys piiriin puhelimitse arkisin klo 9-12, puh. 06-8313 127.

Siirry tapahtumakalenteriin

Kevätaurinkoa odotellessa!

Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat

on yksi marttojen 14 piiristä. Toimipisteemme on Kokkolassa, osoitteessa Vingenkatu 15.

Järjestämme kodin asioihin ja arkeen, ruokaan, ravitsemukseen, siivoukseen ja kodin hoitoon sekä puutarha-asioihin liittyvää koulutusta, tapahtumia ja toimintaa.

Lisäksi toimintaamme kuuluvat lasten iltapäivätoiminta, kotiaputoiminta, astiavuokraus kodin juhliin, torikahvilatoiminta Kokkolan torilla kesäisin ja järjestötoiminta 40 marttayhdistyksen voimin toiminta-alueellamme Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.