Yhdistyksen historiikki

Marttayhdistyksillä on nyt mahdollisuus saada oma historiikki historiatutkijan ja tietokirjailijan kirjoittamana.

Elina Seppälä on helsinkiläinen historiantutkija (FT) ja tietokirjailija, jonka toimittama ja kirjoittama Kulosaaren Marttojen historia Yhdessä se teemme – Martat Kulosaaressa 75 vuotta ilmestyi syyskuussa 2020. Kirjahankkeen myötä hän kiinnostui itsekin marttojen toiminnasta, johon hänellä on myös sukusiteitä: isotäti Sirkka Kouki oli Marttaliiton toiminnanjohtaja 1950-luvulla ja hänen siskonsa, isoäiti Anna-Liisa Ihamuotila oli mukana liiton luottamuselimissä.

Elina on tehnyt akateemista tutkimusta Suomen ja Ranskan yhteyksistä 1920- ja 1930-luvulla, mutta myös muita tilaushistorioita, kuten Itä-Helsingin Musiikkiopiston 40-vuotishistorian ja Armas Lindgrenin suunnittelemaa Suomen vanhinta rivitaloa käsittelevän 100-vuotisjulkaisun. Tuorein teos on yhdessä puolison, dosentti Mikko-Olavi Seppälän kanssa tehty Suomen taiteiden kultakaudesta kertova Suomen kultakausi – kuvataide, arkkitehtuuri, säveltaide, teatteri, kirjallisuus (WSOY 2020).

Kulosaaren Marttojen tarjoaman innostavan alun jälkeen myös marttahistoria kiinnostaa Elinaa ja hän on mielellään käytettävissä, mikäli yhdistys suunnittelee historiahanketta.

Tilaushistorioiden palkkiot ovat aina sopimuskysymyksiä eli hintaan vaikuttaa se, kuinka paljon aineistoa on käytävä läpi ja kuinka pitkältä ajalta, kuinka paljon tekstiä ja kuvia tulee sekä se minkälaista/tyylistä kirjaa yhdistys lopulta toivoo. Tästä urakan kokonaishinnasta lasketaan martta-alennus, joka on -15%.

Elina Seppälä

elina.seppala@iki.fi

p. 040 522 8222