Ilmanvaihtoventtiilit

Pidä ilmanvaihtokanavat ja -järjestelmät puhtaana. Näin voit vaikuttaa myös asunnon terveelliseen ja raikkaaseen sisäilmaan. Katso vinkit, miten voit puhdistaa poistoilmanvaihtoventtiilit.

Poistoilmanvaihtoventtiilien puhdistaminen

Varrellisella lattiamopilla ja kertakäyttöliinalla saa helposti irtolian pois.

Varrellisella lattiamopilla ja kertakäyttöliinalla saa helposti irtolian pois. Voit myös imuroida venttiilin ympäriltä.  Ilmanvaihtoventtiiliä voit puhdistaa yleispuhdistusaineella ja lämpimällä vedellä kostutetulla siivousliinalla.

Näin se menee

  1. Imuroi venttiilin ympäriltä. Myös varrellisella lattiamopilla ja kertakäyttöliinalla saa irtolian pois.
  2. Pyyhi venttiiliä myös yleispuhdistusaineella ja lämpimään veteen kostutetulla siivousliinalla.

Perusteellisempi puhdistus

Vanhoissa asunnoissa saattaa olla painovoimainen ilmanvaihto. Silloin venttiilin kannen voi pyörittää auki ja pestä pesuainevedessä astianpesuharjalla. Pyöritä pesun jälkeen takaisin paikoilleen.

Jos asunnossa on koneellinen poistoilma, ota kiinni venttiilin kehyksestä ja väännä kaksin käsin vastapäivään. Näin venttiili irtoaa. Älä muuta venttiilin säätöä. Varo siis koskemasta venttiilin keskellä olevaan lautaseen. Poistoilman määrä riippuu lautasen asennosta ja jos sitä muutetaan, ilmanvaihdon tasapaino voi mennä sekaisin. Pese venttiili miedossa pesuainevedessä astianpesuharjalla. Kuivaa osat. Kierrä venttiili paikoilleen.

Huomaa!

  • Jos et tiedä, millaiset venttiilit ovat, kysy apua huoltoyhtiöstä tai naapurilta.
  • Venttiili voi olla hyvin pölyinen ja likainen. Älä kosketa likaisilla käsilläsi valkoiseen seinään ja kattoon.

Katso ohjeet ilmanvaihtoventtiilin puhdistamiseen