Vapaaehtoiset ympäristömartat toimivat aktiivisesti omassa yhdistyksessään edistäen marttojen arvojen mukaista toimintaa ja kestävää kehitystä. Ympäristömartta vaikuttaa sen puolesta, että yksi maapallo riittää ja että maapallo säilyy elinkelpoisena. He välittävät tietoa ja materiaaleja ympäristö- ja ilmastoteemoista muille martoille, sekä osallistuvat piirien ja Marttaliiton järjestämiin koulutuksiin.

Tutustu Martta-akatemian Vapaaehtoistoiminnan Ympäristömartat-sivuun.

Kestävä arki on Marttojen tavallista toimintaa!

Martat ovat edistäneet kestävää toimintaa jo 122 vuotta. Tutustu Kestävä arjen -aineistoihin Marttakoulun Kestävä arki –sivulla ja -blogista.

Marttojen vuoden 2021 teema on Kohtuullisuus ja Yksi maapallo riittää

Lue Yksi maapallo riittää-verkkolehtinen ja ota tehtävät osaksi marttailtaa.

Martat ovat mukana edistämässä asioita yhteiskuntatasolla. Tutustu ja sitoudu Kestävän kehityksen sitoumukseen 2021.

Tapahtumia vuonna 2021

Maailman suurin marttailta on vaatteidenvaihtopäivä: Vaihda, lainaa ja lahjoita! Virallinen valtakunnallinen viikko Maailman suurimpaan marttailtaan oli 19.-25.4.2021, mutta olosuhteiden vuoksi marttailtoja tähän teemaan voi järjestää vielä loppukevään ja kesän ajan. Martat kannustavat kaikkia vastuulliseen tekstiilien kulutukseen!

Marttailuviikkoa vietetään 25.-31.10. teemalla Yksi maapallo riittää. Marttailuviikon aikana tuomme esille millaisia muutoksia ja valintoja arjessa ja kulutuksessa tarvitaan, jotta luonnonvarojen kulutuksessa päästään kestävälle tasolle sekä neuvomme, kuinka se tehdään. Kohtuullisuus ei ole paljon vaadittua, vaan teko kaikkien puolesta!

Lisätietoja

Oletko kiinnostunut toimimaan ympäristömarttana? Ota yhteyttä oman piirisi toiminnanjohtajaan tai suoraan Marttaliittoon:

  • Marttaliiton kansalaistoiminnan koordinaattori Emilia Laine
  • Marttaliiton kehittämispäällikkö ilmasto- ja ympäristöasiat Salka Orivuori