Sambia

Sambian Livingstone on paitsi kulttuuri- ja luontokohde ja tärkeä alueellinen keskus, myös sambialaisen vammaisjärjestö VIP:n (Vilole Images Productions/ Women’s and Girls’ Disability Rights) kotikaupunki. Vilole edistää vammaisten itsensä tekemää kulttuuria kuten fiktio- ja dokumenttielokuvaa sekä kouluttaa erityisesti opettajia, päättäjiä ja vammaisia itseään heidän oikeuksistaan sambialaisessa yhteiskunnassa.

Afrikkalainen nainen hymyilee leveästi kameralle puolilähikuvassa. Hänellä on sylissään lapsi, joka nauraa. Lapsella on kirkkaan pinkki paita ja vihreät housut jalassa. Kuva on otettu sisätilassa, kirkon penkissä.

Vuosien 2022-2025 aikana Martat tukee Vilolen työtä osana suomalaisen Kynnys ry:n projektia. Toukokuussa 2022 pidimme ensimmäiset suunnittelutyöpajat kahdelle vammaisten naisten ryhmälle. Päivän mittaisissa koulutuksissa keskusteltiin päivä- ja viikkorytmeistä naisten elämässä ja todettiin kohtia, joissa he tarvitsevat konkreettista apua tai lisää taitoja. Vuonna 2023 aloitamme näiden naisryhmien työpajamuotoiset kotitalouskoulutukset suomalais-sambialaisin voimin. Tule mukaan, osallistu keräykseemme, jotta jokaisella sambialaisella naisella toimintakyvystä riippumatta olisi mahdollisuus hyvään arkeen ja omiin tuloihin!