Juhlajumalanpalvelus Turussa

Marttojen juhlajumalanpalvelus järjestetään Turun Tuomiokirkossa sunnuntaina 8.9. klo 10 osana järjestön 120-vuotisjuhlavuotta. Jumalanpalvelus järjestetään yhteistyössä Marttaliiton ja Finlands svenska Marthaförbundin sekä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Åbo svenska församlingenin kanssa. Jumalanpalvelukseen ja sen jälkeen Tuomiokirkkotorilla tarjottaville kirkkokahveille ovat kaikki tervetulleita mukaan.

Juhlajumalanpalveluksessa liturgina toimii rovasti ja martta Hilkka Olkinuora, saarnaajana Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä sekä avustajina kappalainen Mika Mäntyranta ja kirkkoherra Mia Bäck. Vapaaehtoiset martat toimivat messun eri palvelutehtävissä. Messun ovat suunnitelleet Mika Mäntyranta, Hilkka Olkinuora ja Marianne Heikkilä.

Kanttorina toimii Jukka Pietilä ja urkurina Markku Hietaharju. Kamarikuoro Novaa johtaa Jukka Pietilä, Marttakööriä Turust! johtaa Arja Lyly, Mieskuoro Naskaleita johtaa Tommi Saalas. Trumpetisteina Megumi Nakazawa ja Antti Räty.

Kolehdin tuotto käytetään tukea tarvitsevien kotimaan lapsiperheiden neuvontaan Marttaliiton ja Finlands svenska Marthaförbundetin toimesta. Osallistu kolehtiin lahjoituksella tilille FI39 1014 3000 2070 56.

Jumalanpalveluksen jälkeen tarjotaan kirkkokahvit Tuomiokirkon edessä olevalla aukiolla yhteistyössä Pauligin ja Fazerin kanssa.

Seuraa tilaisuutta suorana lähetyksenä Ylen kanavilla

Jos et pääse paikalle Turun tuomiokirkkoon, voit seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä Yle TV1:n sekä Ylen Radio 1:n ja Radio Vegan välityksellä. Tilaisuus on katsottavissa myös suoratoistona virtuaalikirkko.fi -palvelun kautta osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Marttanukkenäyttely Brinkkalan galleriassa

Jumalanpalveluksen jälkeen Brinkkalan galleriassa avautuu Marttanukkenäyttely. Näyttelyn järjestää Turun Marttayhdistys yhteistyössä Turun Museokeskuksen kanssa.

Marttanuket olivat Turun Marttojen valmistamia nukkeja, joita tekemällä naiset saivat tuloja 1900-luvun alussa. Marttanukkejen valmistus oli suurimpia ja pitkäaikaisimpia nukketeollisuuden muotoja Suomessa.

Näyttelyn avajaiset ovat sunnuntaina 8.9. klo 12 kutsuvieraille, jonka jälkeen klo 12.30–13.00 näyttely avautuu suurelle yleisölle ja on auki sunnuntaina klo 18 saakka. Näyttely on avoinna 10.9.–13.10. ti–su klo 10–18 Brinkkalan Galleriassa osoitteessa Vanha Suurtori 3.

Lisätietoja

www.martat.fi/juhlajumalanpalvelus

Marianne Heikkilä
Marttaliitto, pääsihteeri
050 3751195
marianne.heikkila@martat.fi

Mika Mäntyranta
Turun Tuomiokirkon kappalainen, rovasti
jumalanpalveluselämä
Turun tuomiokirkkoseurakunta
puh. 040 3417 109
mika.mantyranta@evl.fi

Lisätietoja nukkenäyttelystä: tia.takala@turku.fi