Marttatorin info ja UKK

Marttatori on Marttaliiton ja Marthaförbundin 120-vuotisjuhlavuoden huipentuma, joka järjestetetään lauantaina 14.9. klo 10–16 Senaatintorilla Helsingissä. Kokosimme tälle sivulle Marttatoriin liittyvät oleelliset tiedot ja useimmin kysytyt kysymykset. Jäikö jotain uupumaan? Tavoitat meidät asiassa kuin asiassa osoitteesta martat@martat.fi.

Lue tarkempia tietoja myös seuraavilta sivuilta:

Torin ohjelma rakentuu seitsemän pääteeman ympärille, jotka ovat ruoka, metsä, puutarha, ympäristö, käsityöt, hyvä arki ja kansainvälisyys. Kaikilla teema-alueilla päästään yhdessä tekemään ja oppimaan, laitetaan sormet multaan, kuullaan parhaat satokauden vinkit ja tehdään toimintaa tutuksi marttatoiminnasta kiinnostuneille. Päälavalla järjestetään päivän aikana useita kiinnostavia keskusteluja, kulttuuriohjelmaa unohtamatta. Lisäksi päivän aikana on luvassa myös marttojen myyjäiset.

Marttatorille saapuu tuhansia marttoja eri puolilta Suomea. Tapahtuma on loistava tilaisuus kokea marttatoiminnan koko kirjo ja tavata samanmielisiä ihmisiä. Marttojen lisäksi tori täyttyy pääkaupunkiseudulla asuvista tapahtumavieraista, joille pääsemme kertomaan marttailun monipuolisuudesta ja kutsumaan mukaan toimintaan. Tapahtuman kävijätavoite on 15 000 osallistujaa.

Jos olet jo martta, voit tulla mukaan oppimaan uutta ja kokemaan torin täydeltä marttaenergiaa. Jos marttojen toiminta on sinulle vielä hieman vieraampaa, suosittelemme torilla etenkin kaikkea konkreettista käsillä tehtävää – onhan se paras tapa oppia uusia keinoja rakentaa hyvää ja kestävää arkea. Ja ehkä innostut lähtemään mukaan marttatoimintaan!

Marttatorilla voi ruokailla yhdessä muiden tapahtuman osallistujien kanssa. Tarjolla on kokonainen menu lähellä tuotettua ja laadukasta ruokaa, hintaan 14 € / osallistuja. Lisäksi moniin Helsingin ravintoloihin on neuvoteltu alennuksia martoille.

Tervetuloa! Alkusyksyn Helsingistä löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Olemme tehneet sopimuksia hotellien kanssa, joiden avulla majoitus on mahdollista varata hieman edullisemmin Marttatori-viikonlopuksi. Majoitusvarausta tehdessä on mahdollista myös varata ruokailut majoitusten yhteydessä koko seurueelle.

Kyllä vain. Olemme olleet yhteydessä mielenkiintoisimpiin kohteisiin jo keväällä ja varmistaneet parhaat edut Marttatorin yhteyteen. Tarjolla on muun muassa teatteria, konserttia ja museovierailuja opastettuine kävelykierroksineen.

Senaatintori on Helsingissä keskeisellä paikalla ja helposti tavoitettavissa mistä päin vain. Rautatieasemalle on matkaa alle kilometri, lähimmälle metroasemalle muutama sata metriä ja raitiovaunupysäkit ovat aivan torin kupeessa.

Senaatintorille on mahdollista saapua myös suoraan tilausliikenteen linja-autolla. Kuljetuksille osoitetaan paikat, joissa kuljetusten on mahdollista pysähtyä saapumisen ja poistumisen ajan. Huomioittehan, että linja-autoja ei ole mahdollista parkkeerata Senaatintorille koko tapahtuman ajaksi. Tarkemmat ohjeistukset kuljetuksia varten toimitetaan torille saapuville ryhmille lähempänä tapahtumaa.

Kyllä ja ei. Keräämme kaikilta Senaatintorille saapuvilta marttaryhmiltä ennakkoilmoittautumiset, jotta voimme tapahtuman järjestelyissä valmistautua oikeaan määrään osallistujia. Ilmoittautuminen ei kuitenkaan ole välttämätön ja lukumäärää kerätään suuntaa-antavasti. Paikalle ei siis kannata jättää saapumatta, vaikka ilmoittautuminen olisikin jäänyt tekemättä.

Ohjelma julkaistaan kevään 2019 aikana. Torin ohjelma koostuu seitsemästä pääteemasta ja teema-alueesta, päälavan ohjelmasta, yhteistyökumppaneiden pisteistä, marttojen myyjäisistä sekä yhteisestä ruokailusta. Toimintaa torilla on koko tapahtuman ajan, klo 10-16, jonka lisäksi illalla on mahdollista osallistua omakustanteisesti Martat 120 vuotta juhlakonserttiin.

Voitte! Marttatorilta on varattu kullekin piirille yksi myyntipaikka, jota on mahdollista käyttää omien tuotteiden myyntiin ja toiminnan esittelyyn.

On. Senaatintori on kuitenkin mukulakivinen ja sillä on kalteva pohja, joten kaikissa kohdissa liikkuminen ei ole helppoa. Olemme huomioineet tämän järjestelyissä huolehtimalla mm. riittävästä määrästä istumapaikkoja. Mikäli jokin torin esteettömyyteen liittyvä asia askarruttaa, olethan meihin yhteydessä – haluamme tehdä Marttatorista onnistuneen kokemuksen kaikille.

Hyvä kysymys! Kaikissa Marttatoria varten tehtävissä hankinnoissa huomioidaan sen kuormitus ympäristölle sekä materiaalien uudelleenkäyttömahdollisuus. Lisäksi tapahtuman hiilijalanjälki suunnitellaan kokonaisuudessaan mahdollisimman pieneksi yhdessä toteutuskumppanin kanssa.