Kalaa kestävästi

Kalan ja muiden merenelävien on havaittu olevan eläinperäisistä proteiininlähteistä vähiten ympäristöä kuormittavia. Kalan ja äyriäisten syömisessä täytyy valita tarkkaan, mitä lajeja syö, jotta niiden kulutus olisi kestävällä pohjalla. Käytettäväksi suositellaan erityisesti kotimaisia luonnonkaloja, koska niillä on pienempi vaikutus vesistöjen rehevöitymiseen kuin kasvatetulla kalalla ja ne ovat suurilta osin alihyödynnettyjä.

Tämän vuoksi valitsemme omilla kursseillamme kalatuotteet seuraavasti:

  • Suosimme kursseillamme erityisesti kotimaista luonnonkalaa, kuten haukea, silakkaa, ahventa, kuhaa ja siikaa.
  • Muissa tapauksissa ostamme vastuullisesti pyydettyjä eli MSC-sertifioituja ja vastuullisesti kasvatettuja eli ASC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita.
  • Ohjeistamme kurssilaisia kestävissä kala- ja äyriäisvalinnoissa.

Lue aiheesta lisää Uudenmaan Marttojen Kestävästi keittiössä -blogista