Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi.

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila?

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Helsingin Saksalaisen koulun tiloissa, Malminkatu 14, klo 17.30-20. Osallistumismaksu 2 euroa, joka sisältää kahvin/teen, pientä purtavaa ja ohjelman. Ota mielellään oma muki mukaan!

Kässäkahvilat kevät 2019

to 17.1. Marttajärjestön juhlavuoden käsityökampanjassa neulotaan sukkia ensimmäisen lapsensa saaneille äideille. Vuoden ensimmäisessä kässäkahvilassa kerrotaan kampanjasta ja opastetaan sukkien neulomista kärjestä alkaen.

ke 13.2. Kässäkahvilassa vieraana kädentaitoalan kouluttaja ja tietokirjailija Anna-Karoliina Tetri, joka kertoo suomalaisten perinteisten sukkien ja lapasten historiasta.

ma 11.3. Opetellaan briossineule eli kaksipuolinen patenttineule. Varaa mukaasi kahta eriväristä lankaa ja puikot.

ke 10.4. Adele’s Mohair –lankojen esittely (mahdollisuus ostoksiin) ja neulojan keppijumppa.

ti 7.5. Tekstilikierrätyksen ja ekomuodin puolestapuhuja, trashionista Outi Les Pyy kertoo tekstiili-kierrätyksestä ja tekstiilien lajittelusta.

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

 

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Jaa sivu