Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille.

Kevään ketjukoulutus teemalla Kankaanpainantapaja la 1.2.2020 klo 12-16 Helsinki, tutustu ja ilmoittaudu täältä

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi.

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila?

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Vapaan Kaupungin tiloissa Kauppakeskus Redissä Kalasatamassa klo 17.30-19.30. Kässäkahvilan järjestämisestä vastaa Kädentaitomartat ry, sähköposti kadentaitomartat@gmail.com.

Lue lisää Vapaasta kaupungista 

Kässäkahvilat kevät 2020

13.1 Tammikuussa kässäkahvilassa aiheena kirjovirkkaus. Kahvilassa tutustutaan kirjovirkkauksen tekniikkaan ja tyylilajeihin. Illan aikana voit aloittaa harjoitustyönä Molla Mills -henkisen pussukan. Ota mukaan kahta selvästi eriväristä keskivahvaa lankaa, lankoihin sopiva virkkuukoukku ja sakset.

4.2. Kuinka päätellään neuletyön langat siististi? Entä kuinka tehdään siisti sauma villapuseroon? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia marttojen kaikille avoimessa kässäkahvilassa. FT, käsityöopettaja Ritva Koskennurmi-Sivonen antaa vinkkejä sujuviin työtapoihin neuleiden valmistuksessa ja viimeistelyssä

5.3. Ohjelma vaihtunut. Uusi ohjelma, virkataan pehmokasviksia ja hedelmiä.

1.4. Pääsiäisaskartelua. Tarvikkeista ilmoitetaan myöhemmin.

4.5. Marttojen korjaustyöpaja. Kuinka paikkaan farkkujen polvet tai paitapuseroon tulleeseen reiän siististi? Miten parsin sukkaan tulleen reiän? Marttojen kaikille avoimessa kässäkahvilassa saat neuvoja vaatteiden korjaamiseen ja pieniä korjauksia on mahdollista tehdä paikan päällä. Ota korjattava vaate ja paikkakangas mukaan.

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!