Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi.

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila?

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Helsingin Saksalaisen koulun tiloissa, Malminkatu 14, klo 17.30-20. Osallistumismaksu 2 euroa, joka sisältää kahvin/teen, pientä purtavaa ja ohjelman. Ota mielellään oma muki mukaan.

Lisätietoa tarvikkeista ja illan sisällöstä laitetaan kässämarttojen sähköpostilistan kautta noin viikkoa ennen kutakin tilaisuutta. Sähköpostilistalle voi liittyä laittamalla viestiä osoitteeseen kassamartta@gmail.com.

Kässäkahvilaohjelma syksy 2018

SYYSKUU
12.9. klo 17.30 marttailuviikon kässäkahvilassa teemme pannunalusta ja tutustumme Arkiruoka on järkiruokaa -teemaan.

LOKAKUU
9.10. klo 17.30 syvennymme pitsineuleen saloihin. Illan aikana opettelemme tavallisimmat pitsineuleissa käytettävät silmukat ja opimme lukemaan neulekaaviota. Varaa mukaasi vaaleahkoa villa- tai villasekoitelankaa ja puikot.

MARRASKUU
15.11. klo 17.30 tutustumme mandalavirkkaukseen ja siinä käytettäviin silmukoihin. Varaa mukaasi erivärisiä villalankoja ja virkkuukoukku.

Tervetuloa mukaan!

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Jaa sivu