Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat tai Marttaliitto. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Kevään 2021 ketjukoulutus teema on Garderopi. Koulutus pidetään verkkoruokakoulutuksena Martat Akatemian kautta. Koulutuksen päivämäärä varmistuu myöhemmin.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Vapaan Kaupungin tiloissa Kauppakeskus Redissä Kalasatamassa.

Etäkässäkahvilat syksyllä 2021

Ti 21.9. klo 18 kahvilan aiheena tilkkutyöt

Syksyn 2021 ensimmäisessä kässäkahvilassa sukelletaan tilkkutöiden kiehtovaan maailmaan Kirsi Peltolan ohjauksessa. Mitä kaikkea tilkkuillessa on hyvä ottaa huomioon ja mitä hauskaa tilkkujen avulla voi tehdä? Luvassa paljon hyvää mieltä, neuvoja ja vapaata keskustelua.

21.9.2021 tapaamme Teamsissa kello 18-20. 

Ti 12.10 klo 18-19.30 kahvilan aiheena leivinliinat

Martoilla on tänä syksynä Juuri sinulle –kampanja, jossa kerrotaan tarinoita leipäjuuresta ja paneudutaan juurileivontaan. Kampanjaan liittyen marttoja kannustetaan tekemään myös eivinliinoja. Kässäkahvilassa annetaan vinkkejä erilaisiin leivinliinoihin ja leipäkorin liinoihin. Lisäksi kuulemme esityksen juurileivonnasta; miten siinä pääsee alkuun ja mikä siinä on niin kiehtovaa.

Klikkaa itsesi Teams tapahtumaan täältä

To 18.11 klo 18-19.30 kahvilan aiheena kranssit

Kranssin voi tehdä monenlaisista luonnonmateriaaleista. Kässäkahvilassa näytetään, kuinka sidotaan kranssi havuista ja kukista ulko-oveen tai kuivakukista sisälle. Jouluiseen kranssiin voi käyttää myös käpyjä, tammenterhoja ja muita luonnosta löytyviä tarvikkeita. Illan aikana ei unohdeta myöskään ns. pehmeitä tekniikoita, sillä kranssin voi tehdä myös neulomalla tai virkkaamalla.

Klikkaa itsesi Teams tapahtumaan täältä

Vuoden viimeinen kässäkahvila tiistaina 30.11. klo 18-19.30.

Kässäkahvilassa ollaan pikkujoulutunnelmissa. Mitä vielä ehtisi tehdä itse joululahjaksi tai kotiin koristeeksi. Tule mukaan linjoille jakamaan myös omia ideoitasi.

Klikkaa itsesi Teams tapahtumaan täältä

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

 

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!