Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat tai Marttaliitto. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Kevään 2021 ketjukoulutus teema on Garderopi. Koulutus pidetään verkkoruokakoulutuksena Martat Akatemian kautta. Koulutuksen päivämäärä varmistuu myöhemmin.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Vapaan Kaupungin tiloissa Kauppakeskus Redissä Kalasatamassa.

Etäkässäkahvilat syksyllä 2021

Vuoden viimeinen kässäkahvila tiistaina 30.11. klo 18-19.30.

Kässäkahvilassa ollaan pikkujoulutunnelmissa. Mitä vielä ehtisi tehdä itse joululahjaksi tai kotiin koristeeksi. Tule mukaan linjoille jakamaan myös omia ideoitasi.

Klikkaa itsesi Teams tapahtumaan täältä

Kevään 2022 Kässäkahvila ajat etänä Teams:ssä. Teemat ja sisällöt tarkentuvat myöhemmin

ti 11.1,  to 10.2, ti 8.3,  to 7.4. ja  ti 10.5. Klo 18-19.30

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

 

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!