Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat tai Marttaliitto. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Vuoden 2022 käsityö teema ovat ryijyt. Lue lisää täältä.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Kahviloita järjestetään etänä noin kerran kuukaudessa.

Syksyn 2022 Kässäkahvilat

Kahviloita järjestetään etänä Teamsissä klo 18-19.30 sekä lähikahviloita Helsingin Kampissa Saksalaisen koulun tiloissa. Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

8.9 klo 18-19.30 Syksyn ensimmäinen etä-kässäkahvila Teams. Pistokirjontatöitä Espoon kaupunginmuseon kokoelmista Käsityötieteilijä, FT Suvi Kettula kertoo Teams-luennolla Espoon kaupunginmuseon aarteista. Lisäksi illan aikana on mahdollisuus kokeilla kelim-kirjontaa. Kokeilua varten varaa pieni palanen aida-kangasta, sen tiheyteen sopivaa villalankaa 2-3 eri väriä ja neula.  Tapahtumaan pääset täältä

 2.11.klo 18-19.30. Syksyn toinen etä-kässäkahvila Teamsin kautta. Illan aikana jaetaan ohjeita ja ideoita itse tehtyihin heijastimiin. Heijastin on halpa henkivakuutus ja sopii myös pikkulahjaksi. Tapahtumaan pääset täältä 

 

Lähikahvilat

Kahvilat pidetään Saksalaisella koululla, osoitteessa Malminkatu 14, 00100 Helsinki. Tila kuvaamataidon luokka.

Torstaina 6.10. klo 18-20 kässäkahvilassa koukutaan. 

Keskiviikkona 30.11. klo 18-20 kirjonta. Ilmoittaudu >

Huom! Lähikahviloihin ilmoittautuminen tapahtumakalenterin kautta

 

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!