Yhdessä oppimista, uusia taitoja ja perinteitä

Kässämartat eli käsityötoiminnan vapaaehtoismartat toimivat marttayhdistysten, marttapiirin ja yhteistyökumppanien tilaisuuksissa kädentaitojen vertaisohjaajina. Aiheina voivat olla esimerkiksi neulomisen ja virkkaamisen perusteet, korjausompelu ja askartelu. Marttajärjestön käsityötoiminnan tavoitteena on yhdessä tekeminen, uusien taitojen oppiminen ja käsityöperinteen siirtäminen.

Koulutusta ja opetusmateriaaleja

Kässämartat saavat vuosittain koulutusta, jonka järjestää Uudenmaan Martat. Koulutus auttaa kässämarttoja tehtävässään. Myös Marttaliitto tuottaa materiaalia kässämartoille.

Sopimus vuodeksi kerrallaan

Marttapiiri tekee kässämartan kanssa sopimuksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Kässämartta sitoutuu toimimaan vuoden aikana vapaaehtoisena vähintään yhdessä yhdistyksen, piirin tai yhteistyökumppanin tilaisuudessa.

Kiinnostuitko kässämarttatoiminnasta?

Ota yhteyttä ja kysy lisää: kassamartat.uusimaa@martat.fi.

Seuraa meitä somessa

 

Mikä on marttojen kässäkahvila?

Kässäkahvilassa tehdään käsitöitä, vaihdetaan vinkkejä ja opitaan uutta. Halutessasi voit opetella uusia taitoja ja tekniikoita tai kuunnella asiantuntijaluentoja, tai voit yhtä hyvin tehdä omaa käsityötä mukavassa seurassa. Lisäksi voit kysyä neuvoa, jos haluat vaikkapa oppia neulomaan sukan tai virkkaamaan.  Kässäkahvila on kerran kuukaudessa Helsingin Saksalaisen koulun tiloissa, Malminkatu 14, klo 17.30-20. Osallistumismaksu 2 euroa, joka sisältää teetarjoilun ja ohjelman. Ota mielellään oma muki mukaan!

Kässäkahvilat syksy 2019

ti 10.9. Kässäkahvilassa vieraana tekstiilitaiteilija Mirja Marsch, joka yhdistää taiteessaan erilaisia tekstiilitekniikoita ja maalaamista luovasti ja ennakkoluulottomasti. Hän liikkuu taiteen ja taidekäsi-työn välimaastossa ja käyttää teoksissaan perinteisiä käsityötekniikoita modernilla tavalla. Illan yh-teydessä järjestetään pieni kirjontatyöpaja. Varaa mukaasi pieni pala kangasta, ompeluneula ja kir-jontalankoja. Tarvikkeita on hankittavissa myös paikan päältä pientä maksua vastaan.

ke 9.10. Marttojen sukkakirja ja uusia ideoita sukan neulomiseen. Sukkakirjan esittelevät sen teke-miseen osallistuneet Marketta Rahikainen ja Tanja Rantanen.

to 7.11. Briossineuleen jatkokurssi. Keväällä opettelimme kaksiväristä patenttineuletta eli briossi-neuletta. Jatkokurssilla voi kerrata briossineuleen tekemistä tai edetä kavennusten ja lisäysten teke-miseen. Varaa mukaasi pyöröpuikko tai sukkapuikot ja kahta selvästi eriväristä lankaa.

ti 3.12. kässäkahvilassa koukutaan. Tutustumme erilaisiin koukuttuihin pintaneuleisiin. Varaa mu-kaasi yksi- tai kaksipäinen koukkuamiskoukku ja kahta eriväristä lankaa.

Kässäkahvilat ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Tervetuloa tutustumaan marttatoimintaan!

 

 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Jaa sivu