Kansainväliset viestinviejät

Uudenmaan Kansainväliset martat eli kv-martat toimivat sekä marttojen kansainvälisen kehitysyhteistyön viestinviejinä, että paikallisen monikulttuurisen yhteistyön vapaaehtoisina. Kansainvälisten marttojen toiminta painottaa yhdessä tekemistä ja avoimuutta.

Koulutusta tehtävään

Kansainväliset martat voivat osallistua Marttaliiton ja Uudenmaan Marttojen (piirin) järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Koulutuksissa vapaaehtoisia marttoja opastetaan vetämään piirin kokoamiin kansainvälisiin teemoihin perustuvia marttailtoja ja järjestämään esimerkiksi kansainvälisen ruoan ruokakursseja tai monikulttuurisia ruoka- tai käsityöiltoja. Koulutuksissa esitellään myös marttojen kehitysyhteistyötä ja -kohteita sekä marttojen kansainvälisiä toimintamuotoja ja verkostoja Suomessa ja maailmalla.

Sitoutuminen vuodeksi kerrallaan

Vapaaehtoisen martan kanssa tehdään kansainvälisen martan sopimus, joka on voimassa vuoden kerrallaan. Vapaaehtoinen martta sitoutuu pitämään jokaisesta koulutetusta teemasta vähintään yhden tilaisuuden omalle ja naapuriyhdistykselle, tai avoimen tapahtuman sopivan yhteistyökumppanin kanssa.

Kiinnostuitko? 

Kysy lisää: kvmartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa


 

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!