Suositaan sesonkia

Sesongin kasviksiin perustuva kasvisruokavalio on tehokkain tapa vähentää ruoasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kun kasviksia viljellään kunnioittaen niiden luontaisia kasvukausia, niiden kasvattamiseen tarvitaan vähemmän ylimääräistä energiaa tuottamaan kasvien tarvitsemaa lämpöä ja valoa. Kun puolestaan suosimme lähellä kasvatettuja tuoreita kasviksia, niiden kuljetusten ja varastoinnin aiheuttamat ympäristöpäästötkin pienenevät.

Otamme kursseilla huomioon kasvisten sesongit seuraavasti:

  • Suosimme kursseilla sesongissa olevia raaka-aineita ja kotimaisia varastokasviksia aina, kun se on kurssien teeman puitteissa mahdollista.
  • Pyrimme vaihtamaan joitakin kurssin raaka-aineita, jotka eivät ole sillä hetkellä sesongissa muihin satokauden raaka-aineisiin (esim. talvella kevätsipuli sipuliin).
  • Huomioimme kasvisten sesongit kurssien sijoittelussa (esim. säilöntä- ja sienikurssit syksyllä, villiyrttikurssit keväällä).
  • Tuomme kursseilla esiin, mitkä kasvikset ovat tällä hetkellä sesongissa.

Lue aiheesta lisää Uudenmaan Marttojen Kestävästi keittiössä -blogista