Sesonkeihin ja avomaalla kasvatettuihin kasviksiin perustuva kasvisruokavalio on tehokkain tapa vähentää ruoasta aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kun kasviksia viljellään kunnioittaen niiden luontaisia kasvukausia, niitä voidaan viljellä avomaalla, eikä niiden kasvattamiseen tarvita ylimääräistä energiaa tuottamaan kasvien tarvitsemaa lämpöä ja valoa. Avomaalla kasvatettujen kasvisten ilmastovaikutukset ovat varsin pienet ja vähiten päästöjä aiheuttavat kotimaiset perunat, juurekset, kaalit ja omenat.

Otamme kursseilla huomioon kasvisten sesongit seuraavasti:

  • Suosimme kursseilla sesongissa olevia raaka-aineita ja kotimaisia varastokasviksia aina, kun se on kurssien teeman puitteissa mahdollista.
  • Pyrimme vaihtamaan joitakin kurssin raaka-aineita, jotka eivät ole sillä hetkellä sesongissa muihin satokauden raaka-aineisiin (esim. talvella kevätsipuli sipuliin).
  • Huomioimme kasvisten sesongit kurssien sijoittelussa (esim. säilöntä- ja sienikurssit syksyllä, villiyrttikurssit keväällä).
  • Tuomme kursseilla esiin, mitkä kasvikset ovat tällä hetkellä sesongissa.
Jaa sivu