Uudenmaan Marttojen vapaaehtoismartat

Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Marttojen panosta perheiden hyvinvoinnin edistämisessä ja arjen taitojen opastamisessa tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Vapaaehtoistyö tukee ja laajentaa marttajärjestön ammatillista kotitalousneuvontaa ja tarjoaa samalla tekijälleen hyvää mieltä. Uudenmaan Martoissa voit olla mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa – valitse itsellesi sopivin tapa olla mukana.

Ruokamartta? Kässämartta? Puutarhamartta? Vai jotain ihan muuta…

Haluaisitko pitää ruokakursseja toisille martoille tai vaikka lapsille? Oletko käsityöihminen tai viherpeukalo? Ehkä haluaisit tukea toisia marttoja yhdistystoiminnassa tai auttaa maahanmuuttajia sopeutuman uuteen kotimaahan. Vapaaehtoistoiminnassa voit ottaa kaiken osaamisesi ja elämänkokemuksen käyttöön. Olet tervetullut juuri sellaisena kun olet, vapaaehtoistoimintaan tarvitsemme kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä. Tutustu sivuiltamme koulutuksiin ja webinaareihin ja tule mukaan.

Tärkeää tietoa vapaaehtoistoiminnasta

Piirissä toimii eri teemaisia vapaaehtoisryhmiä: ruokamartat, kässämartat, puutarhamartat,, kansainväliset martat sekä vertaismartat. Kaikkien ryhmien toiminnasta voit lukea lisää sivuilta.

Silloin kun vapaaehtoismartta liikkuu piirin asioilla, korvaa piiri matkakulut ennakkoon sovituista tilaisuuksista matkalaskua vastaan. Korvaus maksetaan ensisijaisesti julkisten kulkuneuvojen taksan mukaan. Auton käytöstä saa km-korvaukset, mikäli julkisilla ei pääse paikalle tai matka-aika muodostuu huomattavan pitkäksi.
Piiri ei korvaa tilavuokria, materiaalikuluja tai raaka-ainekuluja vapaaehtoismartalle, vaan kaikki kulut peritään joko tilaisuuksien osallistujilta tai erikseen sopimalla tilaisuuksia järjestäviltä marttayhdistyksiltä tai yhteistyökumppaneilta.

Matkakululomakkeen sekä ohjeet sen täyttöön saat piiristä jarjesto.uusimaa@martat.fi

Marttaliitto on ottanut valtakunnallisen vapaaehtoistoimijoiden tapaturmavakuutuksen. Vakuutuksen antaja on LähiTapiola Pääkaupunkiseutu Keskinäinen Vakuutusyhtiö. Vakuutusnumero on 353-4792845-M. Vakuutus koskee marttayhdistysten, marttapiirien ja Marttaliiton järjestämissä tilaisuuksissa toimivia marttajärjestön jäseniä heidän tehdessään palkatonta ”talkootyötä.”

Vakuutuksesta ei korvata vahinkoja, jotka sattuvat matkalla talkoisiin tai talkoista. Vakuutus korvaa tapaturmat enintään 5 100 euroon saakka. Vakuutuksessa ei ole omavastuuosuutta eikä vakuutettujen yläikärajaa.
Lue lisää vakuutuksesta https://www.martat.fi/martat/tutustu-toimintaamme/vapaaehtoistoiminta/

Vapaaehtoistoiminnan tietosuojaseloste
http://bit.ly/vapaaehtoistoiminnantietosuojaseloste

Vapaaehtoistoiminnan pilvipalvelun tietosuoseloste
http://bit.ly/vapaaehtoistoiminnanpilvipalvelu

Marttaliitto kerää toiminnantilastointiohjelmaan kaiken vuoden aikana tehdyn vapaaehtoistoiminnan. Näin näemme kuinka paljon martat tekevät vapaaehtoistyötä ja mikään työ ei jää näkymättömäksi.

Tapahtuman merkitsee tilastointiohjelmaan se taho, joka on järjestänyt tilaisuuden. Jokainen tapahtuma merkitään tilastointiohjelmaan vain kerran.
Esim. jos piiri järjestää ketjukoulutuksen, piiri merkitsee tapahtuman. Marttaillan puolestaan merkitsee yhdistys itse.

Toiminnantilastointiin tulee merkitä todellinen käytetty aika, mukaan lukien esim. suunnittelu, yhteydenpito, palaverit ja kaupassa käynnit.

Jokaisella yhdistyksellä on kahdet käyttöoikeudet toiminnantilastointiin. Kysy omasta yhdistyksestä kuka hoitaa sinun yhdistyksessä tilastointia. Toiminnantilastointiohjelmaan:
https://www.martat.fi/martat/yhdistyskanava/toiminnan-tilastoinnin-ohjeet/