Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan

Marttojen panosta perheiden hyvinvoinnin edistämisessä ja arjen taitojen opastamisessa tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Vapaaehtoistyö tukee ja laajentaa marttajärjestön ammatillista kotitalousneuvontaa ja tarjoaa samalla tekijälleen hyvää mieltä. Uudenmaan Martoissa voit olla mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa – valitse itsellesi sopivin tapa olla mukana.

Ruokamartta? Kässämartta? Puutarhamartta? Vai jotain ihan muuta…

Haluaisitko pitää ruokakursseja toisille martoille tai vaikka lapsille? Oletko käsityöihminen tai viherpeukalo? Asuuko sinussa pikkunörtti, joka innostuu nettijutuista? Ehkä haluaisit tukea toisia marttoja yhdistystoiminnassa tai auttaa maahanmuuttajia sopeutuman uuteen kotimaahan. Vapaaehtoistoiminnassa voit ottaa kaiken osaamisesi ja elämänkokemuksen käyttöön. Olet tervetullut juuri sellaisena kun olet, vapaaehtoistoimintaan tarvitsemme kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä.

Kiinnostuitko?

Laita sähköpostia Uudenmaan Marttojen vapaaehtoistoiminnasta vastaavalle Aino Postille: aino.posti@martat.fi. Lue myös alla oleva Vapaaehtoistoiminnan Q&A – löydät sieltä paljon tietoa ja käytännön vinkkejä (klikkaa otsikkoa, jolloin näet vastaukset kysymyksiin).

Tervetuloa mukaan!

Vapaaehtoistoiminnan Q&A – usein kysytyt kysymykset

Haluaisitko pitää ruokakursseja toisille martoille tai vaikka lapsille? Oletko käsityöihminen tai viherpeukalo? Asuuko sinussa pikkunörtti, joka innostuu nettijutuista? Ehkä haluaisit tukea toisia marttoja yhdistystoiminnassa tai auttaa maahanmuuttajia sopeutuman uuteen kotimaahan. Vapaaehtoistoiminnassa voit ottaa kaiken osaamisesi ja elämänkokemuksen käyttöön. Olet tervetullut juuri sellaisena kun olet, vapaaehtoistoimintaan tarvitaan kaiken ikäisiä ja taustaisia ihmisiä.
Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus osallistua piirin hankkeisiin esimerkiksi pikkukokkien ohjaajana, maahanmuuttajien opastajana tai korjausompelun opettajana.

Piirin vapaaehtoiset voivat osallistua myös erilaisten tilaisuuksien ja messujen järjestäjiksi tai esittelijöiksi. Vapaaehtoisena voi toimia oman kiinnostuksen ja voimien mukaan, yhdessä tekemällä oppii ja tutustuu uusiin ihmisiin.

Piirin vapaaehtoiseksi voi liittyä ilmoittautumalla ketjukoulutuksiin, joita järjestetään eri aihealueista. Piiri tarjoaa vapaaehtoisille koulutuksen, materiaalit ja neuvoo kuinka saatua oppia on helpointa viedä eteenpäin joko omaan yhdistykseen, naapuriyhdistyksiin tai vaikka paikalliseen kouluun.

Vapaaehtoismartaksi voi tulla ilmoittautumalla mukaan Uudenmaan marttapiirin järjestämiin koulutuksiin. Koulutukset ja teemat löytyvät nettisivuiltamme ja lisätietoja voit kysellä ryhmien vetäjiltä.

Kysy lisää sähköpostitse Uudenmaan Marttojen kehityspäällikkö Aino Postilta: aino.posti@martat.fi.

Vapaaehtoismartta allekirjoittaa vapaaehtoismartan sopimuksen vuodeksi kerrallaan ja sitoutuu viemään Uudenmaan marttapiirin vapaaehtoiskoulutuksissa saamiaan oppeja eteenpäin - joko omaan marttayhdistykseen tai muualle.

Marttojen kahvilat ovat kaikille avoimia tapahtumia kiinnostavilla teemoilla. Hyvän olon kahvilassa aiheet liikkuvat hyvässä olossa ja jaksamisessa.
Puutarhakahviloissa pääosassa ovat kasvit ja puutarhanhoito - teemoja kasvienhoidosta ja kukkien sidonnasta puutarhavierailuihin.
Kässäkahviloissa opitaan monenlaista uutta kädentaitojen alalla. Hyvää mieltä ja kokemustenvaihtoa samanhenkisten ihmisten tapaamisissa. Tarkemmat tiedot ja kahviloiden aikataulut löydät tapahtumakalenteristamme.

Halutessasi voit ilmoittautua mukaan monenlaiseen vapaaehtoistoimintaan, hankkeisiin, tapahtumiin tai työpajoihin Uudenmaan vapaaehtoisten Facebook-ryhmissä tai suoraan ryhmien vetäjille. Toiminnasta kerromme myös sähkopostiringeissä, joiden kautta välitämme vapaaehtoisille ”keikkoja” eri puolille Uuttamaata.

Silloin kun vapaaehtoismartta liikkuu piirin asioilla, korvaa piiri matkakulut ennakkoon sovituista tilaisuuksista matkalaskua vastaan. Korvaus maksetaan ensisijaisesti julkisten kulkuneuvojen taksan mukaan. Auton käytöstä saa km-korvaukset, mikäli julkisilla ei pääse paikalle tai matka-aika muodostuu huomattavan pitkäksi. Piiri ei korvaa tilavuokria, materiaalikuluja tai raaka-ainekuluja vapaaehtoismartalle, vaan kaikki kulut peritään joko tilaisuuksien osallistujilta tai erikseen sopimalla tilaisuuksia järjestäviltä marttayhdistyksiltä tai yhteistyökumppaneilta.

Jaa sivu