Hyöty- ja koristekasveja – tilaisuuksia ja retkiä

Puutarhamartat on vapaamuotoinen ryhmä, joka harrastaa hyöty- ja koristekasveja, pyörittää puutarhakahvilaa ja järjestää puutarha-aiheisia tilaisuuksia sekä opintoretkiä. Piiri järjestää puutarhamartoille ja yhdistysten puutarharyhmien vetäjille ketjukoulutuksia. Puutarhamartat toimivat samalla vapaaehtoistoimintaan perustuvalla periaatteella kuin kässämartat. Puutarhamartta tekee sopimuksen vuodeksi kerrallaan.

Puutarhamarttakoulutus

Uudenmaan marttapiiri kouluttaa puutarhamarttoja. Koulutettu puutarhamartta vuorostaan jakaa oppia joko omalle yhdistykselleen sekä naapuriyhdistykseen tai järjestää vaikka isomman puutarha-aiheisen tapahtuman. Tähän kaikkeen saa koulutuksessa neuvoja ja tukea muilta puutarhamartoilta.

Puutarhakahvilassa vaihdetaan vinkkejä

Puutarhakahvila on kaikille avoin paikka, jossa opitaan uutta ja vaihdetaan vinkkejä. Sisäänpääsymaksu 2 euroa kattaa ohjelman ja kahvia tai teetä. Jokaisella kerralla on alustus tai ohjausta eri teemasta, mutta voit myös esittää kysymyksiä tai esitellä omia puutarhakokemuksiasi.

Kevään puutarhakahvilat

Puutarhanaiset toivottavat Puutarhamartat tervetulleeksi seminaariin, jonka aiheena on Ilmastonmuutoksen vaikutus kotipuutarhassa – muuttuvatko lajit ja viljelytavat? Aika: lauantai 2.3. klo 13.00. Paikka: Lapinlahden Lähteen auditorio, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki (lähellä Ruoholahden metroasemaa) Maksu ja ilmoittautuminen: https://www.puutarhanaiset.fi/ilmoittautuminen-tapahtumiin/

19.3. Huonekasvien keväthuoltoa – teoriaa ja käytännön harjoituksia Vesala koulun kasvihuone klo    17.30 -19.30. Tuire Ekholm neuvoo ja näyttää, miten huonekasveja keväällä huolletaan ja hoidetaan. Mukaan omat työsormikkaat ja pistokkaita vaihtoon. Hinta 2 € kahviraha. Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä.

Lisätietoja

Ota yhteyttä ja kysy lisää: puutarharhamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!

Jaa sivu