Hyöty- ja koristekasveja – tilaisuuksia ja retkiä

Puutarhamartat on vapaamuotoinen ryhmä, joka harrastaa hyöty- ja koristekasveja, pyörittää puutarhakahvilaa ja järjestää puutarha-aiheisia tilaisuuksia sekä opintoretkiä. Piiri ja Marttaliitto järjestää puutarhamartoille ja yhdistysten puutarharyhmien vetäjille ketjukoulutuksia. Puutarhamartat toimivat samalla vapaaehtoistoimintaan perustuvalla periaatteella kuin kässämartat. Puutarhamartta tekee sopimuksen vuodeksi kerrallaan.

Puutarhamarttakoulutus

Uudenmaan marttapiiri kouluttaa puutarhamarttoja. Koulutettu puutarhamartta vuorostaan jakaa oppia joko omalle yhdistykselleen sekä naapuriyhdistykseen tai järjestää vaikka isomman puutarha-aiheisen tapahtuman. Tähän kaikkeen saa koulutuksessa neuvoja ja tukea muilta puutarhamartoilta. Puutarhamartta tekee sopimuksen vuodeksi kerrallaan. Koulutukset maksavat 20,- euroa/koulutus ja suositus on, että oma yhdistys korvaa tämän.

Kevään 2021 ketjukoulutukset:

  • Kotitarveviljely – koulutus on jatkoa Monimuotoinen kotipiha -koulutukselle. Verkkokoulutus Martta-akatemiassa soveltuu kaikille kotipuutarhan hoidosta kiinnostuneille martoille, jotka haluavat oppia uutta ja jakaa osaamistaan sekä tietoa eteenpäin.
  • Kaunis- ja kestävä kotipiha – soveltuu oman kotipihan suunnittelusta ja kasvivalinnoista kiinnostuneille martoille, jotka haluavat oppia uutta ja jakaa osaamistaan sekä tietoa eteenpäin. Verkkokoulutus vapaaehtoisille Martta-akatemiassa huhti-toukokuu 2021.
  • Koulutukset ovat maksuttomia ja ne järjestää Marttaliitto

Puutarhakahvilassa vaihdetaan vinkkejä

Puutarhakahvila on kaikille avoin paikka, jossa opitaan uutta ja vaihdetaan vinkkejä. Sisäänpääsymaksu 2 euroa kattaa ohjelman ja kahvia tai teetä. Jokaisella kerralla on alustus tai ohjausta eri teemasta, mutta voit myös esittää kysymyksiä tai esitellä omia puutarhakokemuksiasi.

Keväällä 2021 pidetään etäpuutarhakahviloita. Järjestäjä on Marttaliitto. Marttojen virtuaalisessa puutarhakahvilassa opitaan ajankohtaisista puutarhateemoista, vaihdetaan kokemuksia ja ideoita ja kehitetään yhdessä puutarhamarttailua. Kevään aikana kokoonnutaan kuusi kertaa. Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

 

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää: puutarhamartat.uusimaa@martat.fi

Seuraa meitä somessa

Tutustu myös muihin vapaaehtoistoiminnan muotoihin!