Martat mukana Pridessa

Marttaliitto on myös vuonna 2023 Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani. Tervetuloa mukaan juhlimaan yhdenvertaisuutta kanssamme!

Pride-viikolla yhteistyömme Väestöliiton kanssa näkyy sekä yhteisessä elokuvanäytöksessä että puistojuhlassa. Torstain elokuvanäytöksessä Kenian sateenkaaren alla (2022), seurataan uskonnollisessa yhteisössä eläviä kenialaisia sateenkaari-ihmisiä ja -aktivisteja. Elokuvan jälkeen kuulemme afrikkalaisia vieraita. Lauantain puistojuhlassa pääsee askartelemaan afrikkalaisista kankaista Pride-kukkia. Materiaalimaksulla tuemme naisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämistä Afrikassa.

Pride-kumppanuus sopii hyvin Marttojen arvopohjaan. Martoille kaikki ovat yhdenvertaisia ja Martoissa kaikki ovat yhdenvertaisia. Marttailu kuuluu kaikille iästä, taustasta, sukupuolesta, elämäntilanteesta ja kaikista mahdollisista tekijöistä riippumatta. Edistämme kaikenlaisten perheiden ja kotien hyvää ja kestävää arkea.

Helsinki Pride -kulkue 1.7.

Kutsumme kaikki martat ja martanmieliset liittymään joukkoomme yksin tai yhdessä ystävien ja läheisten kanssa! Tervetuloa marttojen kanssa marssimaan Helsinki Pride -kulkueeseen ja etkoilemaan yhdessä ennen sitä. Kohdataan toisemme jälleen kesän iloisimmassa tapahtumassa, puetaan yllemme marttamekot, -teepaidat tai -huivit ja lisätään vielä ehosteeksi glitteriä ja sateenkaaren värejä.

MARTTOJEN PRIDE-ETKOT
Järjestämme tänä vuonna suomen ja ruotsinkielisten marttojen yhteiset kulkue-etkot lauantaina 1.7. kello 9.30 Helsingfors Svenska Marthaföreningenin tiloissa osoitteessa Simonkatu 12 A 5. Aamupäivän aikana nautimme brunssista, toistemme kohtaamisesta ja Pride-kulkueeseen ehostautumisesta. Ota itsellesi mukaan mahdolliset askartelu/meikkitarvikkeet. Tuomme käyttöösi biohajoavia glittermeikkejä. Lähdemme kävelemään kohti Senaatintoria ja Helsinki Pride -kulkueen lähtöä yhdessä kello 11. ILMOITTAUDU MUKAAN ETKOILLE  https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen–Pride-etkot-2023

PRIDE-KULKUE
Joukkoomme Helsinki Pride -kulkueeseen voi liittyä myös ilman etkoille osallistumista tai ilmoittautumista. Tällöin tapaamme suoraan Senaatintorilla kello 11.30. Kulkue lähtee liikkeelle kello 12.00. Marttaliitto on kävelyblokissa no. 5 (Asianajotoimisto Boreniuksen rekan takana), jonka lähtöpaikka on Senaatintorin Snellmanninkadun puoleisessa laidassa. Kulkuereitti on tuttuun tapaan Senaatintorilta Aleksanterinkatua pitkin Mannerheimintielle ja Espalta Kasarmikatua seuraten aina Kaivopuistoon saakka.

PUISTOJUHLA
Tänä vuonna osallistumme myös kulkueen jälkeiseen puistojuhlaan omalla tapahtumateltalla. Tule Kaivopuistoon Marttojen teltalle tekemään afrikkalaisista kierrätyskankaista kukkia, joiden tuotto ohjataan sateenkaari-ihmisten elämää tukeviin kehitysyhteistyöhankkeisiin!

Lisätietoja: Emilia Laine, emilia.laine(at)martat.fi ja Terhi Lidqvist terhi.lidqvist(at)martat.fi