Marttailuviikko 2021

Marttailuviikko 25.-31.10.2021 kokoaa martat toimimaan kohtuullisen kulutuksen viestinviejinä, jotta yksi maapallo riittää. Marttailuviikon tavoitteena on tuoda martat ja marttatoiminta viikon aikana yhteisesti ja näkyvästi esille. Marttailuviikon aikana pukeudutaan martta-t-paitoihin tai muihin martta-asuihin, missä sitten liikummekin. Vuonna 2021 valtakunnallista Marttailuviikkoa vietetään jo neljättä kertaa.

Marttailuviikon aikana tuomme esille, millaisia muutoksia ja valintoja arjessa ja kulutuksessa tarvitaan, jotta luonnonvarojen kulutuksessa päästään kestävälle tasolle sekä neuvomme, kuinka se tehdään. Helpotamme ihmisten käyttäytymisen muutosta konkreettisilla ja innostavilla kohtuullisen kulutuksen neuvoilla ja esimerkeillä. Askel kerrallaan.


Marttailuviikko 2021: Yksi maapallo riittää

Yksi maapallo riittää -viikko 25.-31.10.2021 kannustaa kestävään elämäntapaan ja tarjoaa käytännön tietoa ja askeleita kohti kestävää arkea. Piirit ja yhdistykset toteuttavat vuonna 2021 marttailuviikon aikana neuvontatapahtumia esimerkiksi etänä tai toreilla, kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja marttailloissa.

Marttayhdistyksiä kannustetaan järjestämään marttailuviikolla 25.-31.10.2021 Yksi maapallo riittää -aiheisia marttailtoja ja ottamaan osaa Yksi maapallo riittää -haasteeseen.

Marttaliitto on tehnyt kutsupohjan, johon yhdistys voi täyttää oman tapahtumansa tiedot Marttailuviikon mainospohja, muokattava.

Tapahtumaa ja teemaa markkinoidessa voi käyttää myös Näillä Marttojen vinkeillä pienennät hiilijalanjälkeäsi -animaatiota.

Marttailuviikon aihetunnisteet ovat #YksiMaapalloRiittää ja #martat. Kannustamme jakamaan yhdistysten tapahtumista kuvia instagramissa tunnisteella #YksiMaapalloRiittää.

Käytettävissä olevat materiaalit:

Marttapiirien ja -yhdistysten tapahtumat Marttailuviikolla

Kaikki marttapiirit, -yhdistykset ja yksittäiset martat kutsutaan mukaan Marttailuviikon järjestelyihin. Marttaliitto suosittelee, että jokainen yhdistys järjestää viikon aikana ainakin yhden tapahtuman. Syksyn tapahtumat kannattaa keskittää tähän viikkoon. Marttailuviikko lisää marttailun tunnettuutta ja sen aikana on hyvä tehdä jäsenhankintaa. Marttailuviikon tapahtumat löydät marttayhdistysten omasta tapahtumakalenterista. Voit tiedustella tapahtumia myös lähimmästä marttayhdistyksestäsi ja marttapiireistä.

Näin Marttailuviikolle virittäydytään:

Marttailuviikon tärpit verkossa:

  • 26.10. Yksi maapallo riittää -webinaari Martta-akatemiassa. Mukana Marttaliiton puheenjohtaja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kehittämispäällikkö Salka Orivuori Marttaliitosta.
  • 28.10. Yksi maapallo riittää -marttalive Facebookissa. Kestäviä vinkkejä arkeen.