Uuden jäsenen ilta

Uudet martat on tärkeää toivottaa avosylin tervetulleeksi ja ottaa heti mukaan toimintaan. Hyvä tapa tutustuttaa uudet jäsenet yhdistyksen toimintaan on kutsua heidät uusien iltaan tapaamaan marttoja ja kuulemaan monipuolisista marttailumahdollisuuksista. Tältä sivulta löydät vinkkejä uusien illan toteutukseen!

Infoa ja innostusta

Uuden jäsenen iltaan kannattaa sisällyttää vapaamuotoisen tutustumisen lisäksi lyhyt tietoisku omasta yhdistyksestä ja Marttajärjestöstä sekä jokin ohjattu tutustumisaktiviteetti. Järjestöesittelyssä kannattaa käyttää apuna Marttojen valmista PowerPoint-esitystä, johon voitte lisätä diat yhdistyksenne esittelystä ja tulevista tapahtumista sekä iloisia kuvia menneistä tapahtumistanne.  Fiilistelyä ja marttahehkutusta ei tarvitse nyt säästellä! Antakaa innostuksen tarttua ja rohkaiskaa uusia tulemaan mukaan retkille ja tapahtumiin.

Yhteenkuuluvuuden vahvistaminen

Marttailun ytimessä on yhteisöllisyys ja upea yhteenkuuluvuuden tunne, joka marttojen kesken vallitsee. Uudet martat onkin tärkeää saada nopeasti sisään tähän yhteisöön ja tuntemaan itsensä martaksi heti alusta asti. Miettikää, mikä on teidän yhdistyksenne tapa kiinnittää uudet martat osaksi porukkaa. Voisiko se olla esimerkiksi oman nimikyltin, marttamerkin, -korun tai -huivin valmistaminen osana uusien illan ohjelmaa? Uusille martoille kannattaa vinkata Martanpuodin tuotteista ja voitte organisoida myös marttapaitojen yhteistilauksen, jolla säästätte postikuluissa. Samanlaiset Martta-logolla varustetut vaatteet toimivat hyvänä yhteishengen nostattajana!

Kutsu mukaan!

Uusia jäseniä varmasti kiinnostaa yhdistyksen toiminta ja tapahtumat, joten heitä kannattaa rohkaista lähtemään mukaan kaikkeen, mitä teette. Tässä kannattaa käyttää apuna omaa tapahtumakalenterianne ja tarkistaa vielä, että kaikki valtakunnalliset marttatapahtumat ovat mukana.

Uuden martan innostusta kannattaa kuitenkin varoa tukahduttamasta liian suurilla odotuksilla yhdistyksen vastuutehtävien ottamisesta tai tapahtumien organisoinnista.

Muistuta:

  • Jokainen voi olla sellainen martta kuin itselle sopii.
  • Myös miehet ja lapset ovat tervetulleita marttoihin.
  • Marttajäsenenä voi osallistua yhdistyksen toimintaan omien voimien ja mahdollisuuksien mukaan.
  • Jokaista tarvitaan, säännöllisesti tai harvemmin yhdistystoimintaan osallistuvia.
  • Tehdään järjestöstä yhdessä paikka, jossa voimme toteuttaa monia hyödyllisiä, kiinnostavia ja vaikuttavia asioita.
  • Martoissa pääsee oppimaan uutta ja toimimaan paikasta riippumatta myös virtuaalisesti. Tutustu Martta-akatemiaan!
  • Kutsu ystäväsikin mukaan oppimaan ja tekemään yhdessä!
  • Tutustu marttojen yhdenvertaisuusmateriaaleihin ja ottakaa ne käyttöön yhdistyksessä.