Juhlat metsässä

Marttayhdistykset ja piirit järjestävät tiistaina 21.5.2024 eri puolilla Suomea samaan aikaan Juhlat metsässä. ​Juhlimme 125 vuotta täyttävää marttajärjestöä, marttoja ja meille rakasta metsää ja lähiluontoa. ​

Maailman suurimman marttaillan perinteen mukaisesti juhlaan kuuluu olennaisena osana yhteen kokoontuminen, juhlatunnelma ja herkulliset tarjoilut.

Jokainen marttayhdistys voi muokata tapahtumasta itselleen sopivan. Juhlat metsässä voi olla kaikille avoin, yhdistyksen sisäinen tai useamman yhdistyksen yhdessä järjestämä tapahtuma. Voitte järjestää tapahtuman myös yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. ​Metsäteemaisen juhlan voi toteuttaa myös muualla kuin metsässä, jos osallistujien on hankala päästä metsään. Tältä sivulta löytyvät tapahtuman toteutukseen tarvittavat ohjeistukset sekä tarjoilu- ja koristeluehdotuksia.

Valmistelu

Tee syksyllä:

  • Varatkaa tapahtumalle paikka. Valitkaa paikka, joka on kaikille osallistujille saavutettava.
  • Lisätkää tapahtuma yhdistyksenne toimintakalenteriin.

Tee tammi-maaliskuussa:

  • Lähettäkää kutsut jäsenille.
  • Aloittakaa valmistelut ja sopikaa tehtävien jako.
  • Suunnitelkaa ja aloittakaa koristeluiden valmistelu. Tehkää tarvittavat materiaalihankinnat. Alapuolelta löydät vinkkejä koristeluun.

Tee huhti-toukokuussa:

  • Valmistakaa tapahtuman tarjoilut. Tarjoiluihin voi hyödyntää esimerkiksi Martat-lehden 1/2024 Seitsemän sortin kahvikekkereiden reseptejä.
  • Suunnitelkaa kattaus.
  • Suunnitelkaa, miten kuljetatte tarvikkeet tapahtumapaikalle ja pois tapahtumapaikalta.

Koristelu

Luonnonmateriaaleista tehdyt koristeet sopivat mainiosti metsäteemaan. Kattauksen voi koristella esimerkiksi puunoksilla, luonnonkukilla tai itse tehdyllä kranssilla. Havupuun oksan ja servetin voi solmia yhteen kauniiksi asetelmaksi. Saisiko luonnonkukista kerättyä kimpun koristamaan juhlapöytää?

Marttaliiton sivuilta löydät ohjeen viirinauhaan, joka tuo juhlan tuntua. Tarvikkeiksi sopivat vanhat kangaspalat, joita jokainen voi tuoda kotoaan. Näin saatte yhdessä valmistettua juuri teidän näköisen viirinauhan.

Sometunnisteet

Jakakaa kuvia ja tunnelmia tapahtumastanne Instagramiin tunnisteella #martat ja #juhlatmetsässä.