Valokuvasuunnistus

Valokuvasuunnistus on hauska tapa toteuttaa marttailta korona-aikanakin turvallisesti ja yhteisöllisyyttä vahvistaen. Valokuvasuunnistuksesta saa myös hauskat pikkujoulut.

Valokuvasuunnistuksen tarkoituksena on sovitun ajan sisällä ottaa mahdollisimman monta kuvaa tämän linkin takaa löytyvän listan aiheista. Yhdistyksessä suunnistuksen kestoksi voidaan sopia esim. 2 tuntia tai vaikkapa viikonloppu. Kun listalta jokin aihe on kuvattu, listaan merkitään aiheen kohdalle rasti. Yhdistys voi myös tehdä oman listan ja lisätä mukaan oman paikkakunnan merkittäviä paikkoja tai yhdistykselle tärkeitä asioita. Jos valokuvasuunnistus toteutetaan pikkujouluna tai vaikkapa pääsiäisen alla, voidaan listaan lisätä jouluun tai pääsiäiseen liittyviä aiheita. Illan järjestäjä lähettää listan kaikille osallistujille.

Valokuvasuunnistuksen toteutuksessa otetaan huomioon alueelliset koronarajoitukset. Suunnistus voidaan tehdä rajoitukset huomioiden joko siten, että jokainen osallistuja tekee tehtävät yksin, suunnistus voidaan tehdä pareittain tai pienissä 3-6 hengen ryhmissä. Jos valokuvasuunnistus tehdään pareittain tai ryhmässä, kaikkien ryhmän jäsenten on esiinnyttävä kuvassa, jotta se hyväksytään (ellei erikseen mainita).

Kuvissa saa ja kannattaa käyttää luovuutta, mutta huijata ei saa. Tavoitteena on, että kuvataan hauskoja ja oivaltavia kuvia. Yhdessä kuvassa saa myös esiintyä useampi listan tehtävistä.

Osallistuja tai ryhmän kapteeni lähettää ryhmän kuvat suunnistuksen päätyttyä sovitulla tavalla joko yhteiseen WhatsApp-ryhmään tai illan vetäjän sähköpostiosoitteeseen. Jos kuvat lähetetään WhatsApp-ryhmään, niitä voidaan myös kommentoida yhdessä. Halutessaan yhdistys voi jakaa eniten kuvia kuvanneelle palkinnon tai palkita voidaan myös oivaltavimmat kuvat.