Helena Virkki (o.s. Talsi; 22. helmikuuta 1884 Suursaari – 4. maaliskuuta 1968 Karkkila) oli kansanedustaja, emäntä ja Marttaliiton valtuuskunnan puheenjohtaja vuosina 1935–1953. Tämän jälkeen hänestä tuli liiton ensimmäinen kunniapuheenjohtaja.

Virkin vanhemmat olivat kalastaja Anton Talsi ja Maria Ulrika Mattson. Virkin marttaura alkoi Karjalan Kannaksen Vuokselan marttayhdistyksessä, minkä jälkeen hän toimi Virkkilän marttakerhossa puheenjohtajana, sihteerinä ja rahastonhoitajana. Vuonna 1922 hänet valittiin Karjalan Marttapiiriliiton (myöhemmin Etelä-Karjalan Marttapiiriliitto) puheenjohtajaksi. Vuonna 1935 hänestä tuli  Marttaliiton valtuuskunnan puheenjohtaja ensimmäisenä pääkaupungin ulkopuolelta olevana henkilönä. Vuonna 1953 Virkki valittiin järjestön ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi.

Marttatoiminnan lisäksi Virkki osallistui aktiivisesti muuhunkin järjestötoimintaan. Hän oli jäsenenä Viipurin läänin maanviljelysseurassa, Maatalousseurojen keskusliiton kotitalousvaliokunnassa ja SPR:n piirihallituksessa. Lisäksi hän toimi Petäjärven Emäntäkoulun johtokunnassa ja oli Kirkolliskokouksen ensimmäinen naisedustaja.

Kunnallispolitiikkaan Helena Virkki osallistui Vuokselan kunnanvaltuuston jäsenenä, kunnallislautakunnan varapuheenjohtajana ja köyhäinhoitolautakunnan varapuheenjohtajana. Kokoomuksen kansanedustajana hän oli vuosina 1945–53.

Helena Virkille myönnettiin talousneuvoksen arvonimi vuonna 1944.