Vuosimerkit

Jäsenmerkin oheen martat teettivät vuosimerkkejä, jotka valmistuivat vuonna 1956. Merkkejä oli alun perin 3 ja niitä sai ostaa 10, 25 ja 50 vuoden marttatyön jälkeen.

Vuosimerkit: 10, 25, 40, 50 vuoden jäsenyydestä ylärivissä vanhemmat merkit. Alla uusimmat. Lisäksi on 60-vuotismerkki.

Marttojen vuosimerkit otettiin käyttöön vuonna 1956. Emäntälehden 2. numerossa helmikuussa oli niistä kuvallinen selostus, jossa opastettiin merkkien käytöstä ja niiden hankkimisesta.Suositus oli alusta lähtien, että yhdistys tilaa merkit ja vastaanottajat maksavat ne, ellei yhdistyksellä ole tapana lahjoittaa sitä. Myöhemmin alettiin suositella, että 40-vuotismerkin ja sitä vanhemmat merkit ostaisi yhdistys kunnianosoituksena pitkästä marttaurasta.

10-vuotismerkki oli alunperin järjestömerkin näköinen, mutta pienempi, vain noin sentin halkaisijaltaan oleva pronssinen merkki. Kuvan mittakaava on likimain oikea. Marttatyttöjen merkki oli samanlainen, mutta hopeinen. 25- ja 50-vuotismerkit olivat erilaisia. Niiden pohja oli mustaa emalia ja järjestömerkistä tuttu marttalogo merkin keskellä oli hopeinen 25 vuoden jäsenyyden jälkeeen ja kultainen 50-vuoden jälkeen.

Vuosimerkkejä uudistettiin vuonna 1981, viimeistään tuolloin 10-vuotismerkki sai saman muodon kuin muutkin merkit. Uutena merkkinä tuli 40-vuotismerkki. Kaikkiin merkkeihin lisättiin vuosimäärä marttalogon alle. 50-vuotismerkistä tehtiin uudistuksen myötä jäsenmerkin näköinen, kullattu merkki, jossa marttalogon alla on numero 50.

Marttojen vuosimerkkien suunnittelijasta ei ole tietoa.

2000-luvulla käyttöön otettiin 60- ja 70-vuotismerkit.