”Työyhteisömme on kannustava ja lämpimästi mukaan ottava”

Elli Pölhö työskentelee asiantuntijana Kestävä talouspolut -hankkeessa Marttaliiton neuvontatiimissä.

Olin Marttaliitossa harjoittelussa keväällä 2023 ja harjoitteluni aikana avautui vanhempainvapaan sijaisen paikka Kestävät talouspolut -hankkeeseen. Työkaverini kannustivat minua hakemaan ja kiinnostuin hankkeen teemoista. Omasta kokemuksesta tiesin Marttaliiton olevan mukava työpaikka, joten hakemista ei tarvinnut kovin kauaa miettiä. Ilokseni sain hakemani paikan.

Koulutukseni on kotitalousopettaja ja kasvatustieteen maisteri. Olen aiemmin työskennellyt opiskelujen ohella kahvila- ja ravintola-alalla, asiakaspalvelijana, hevostallilla ja tehnyt opettajan sijaisuuksia.

Hyvä ja kannustava ilmapiiri

Marttaliitto on todella monipuolisesti eri asioita osaava, aktiivinen ja innostava työpaikka. Martoissa näkyy merkittävä historia ja kiinnostus ajankohtaisena pysymiseen. Haluamme huolehtia kädentaidoista ja kotitalouteen liittyvien taitojen hallitsemisesta, mutta samalla olemme myös valmiita kehittymään huomioiden ympäröivä maailmantilanne.

Työskentelen neuvontatiimissä, johon kuuluu monipuolisesti eri Marttojen neuvonnan aiheiden osaajia. Tiimin jäsenet työskentelevät esimerkiksi ruoan ja ravitsemuksen, lapsiperheiden, ympäristö- ja ilmastoasioiden sekä sisällöntuotannon parissa. Neuvontatiimissä on hyvä ja kannustava ilmapiiri, todella osaavia ja asiantuntevia jäseniä sekä monipuolinen kotitalousneuvonnan asiantuntemus.

Matala kynnys avun pyytämiseen

Esihenkilöni tukee minua onnistumaan työssäni esimerkiksi järjestämällä säännöllisiä kahdenkeskisiä keskusteluhetkiä sekä huomioimalla kiinnostuksenkohteitani ja vahvuuksiani. Marttaliitossa kannustetaan pyytämään apua matalalla kynnyksellä, ja tekemään mahdollisimman paljon yhdessä. Myös kollegoiden kiinnostus ja kannustaminen työtehtävissä tukevat työskentelyäni. Työyhteisömme on kannustava, lämpimästi mukaan ottava ja erilaiset ihmiset hyväksyvä.

Parhaiten pystyn rytmittämään työn ja vapaa-ajan huolehtimalla siitä, että työt tulee tehdyksi työajalla ja vapaa-ajalla keskityn muihin asioihin. Pidän esimerkiksi työpuhelimen äänettömällä ja työkoneen kiinni vapaa-ajalla.

Parasta on mahdollisuus kehittyä

Suosittelisin Marttaliittoa työpaikaksi sellaisille henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan yhdessä Suomen tunnetuimmassa järjestössä, olemaan osa yhteisöllistä ja laajaa työyhteisöä sekä valmiita haastamaan omaa osaamistaan eri aiheissa. Parasta työpaikassani on jatkuva mahdollisuus kehittyä ammatillisesti sekä työyhteisön kannustava ja kehittymishaluinen ilmapiiri.

Yhteinen tekeminen virkistää

Meillä järjestetään virkistyspäivä kahdesti vuodessa yhteisen tekemisen merkeissä, ja sen lisäksi pikkujoulut. Lisäksi henkilökunnalle järjestetään ajoittain pieniä muistamisia esimerkiksi erityisten onnistumisten tai erilaisten muistamisten merkeissä. Yhteisten isojen palaverien yhteydessä on usein myös yhteinen aamupalahetki, mikä on mielestäni mukavan arkinen ja rento yhteinen tilaisuus.