Martoilla työskentely tuo mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen, uuden oppimiseen ja ihmisten kohtaamiseen

Anna-Liisa Tikkanen toimii Lapin Martoissa kotitalousasiantuntijana.

Olen suorittanut Rovaniemen Ammattikorkeakoulussa restonomin tutkinnon.

Ennen Lapin Marttoja työskentelin kymmenen vuoden ajan Rovaniemen seurakunnan Ruustinna-ravintolassa ravintolapäällikkönä ja sen jälkeen keittiöpäällikkönä ravintola Cumuluksessa Rovaniemellä.

Oltuani yli 30 vuotta töissä ravintola-alalla, halusin kokeilla ”siipiäni” myös järjestöpuolella. Aloitin työni Lapin Martoissa tammikuussa 2011.

Meillä täällä Lapin Martoissa on pieni työyhteisö, toiminnanjohtaja sekä minä kotitalousasiantuntijana.

Näin pienessä työyhteisössä täytyy tukea molempia osapuolia ja tarvittaessa sopeutua myös työnjoustoihin.

Uskon, että pitkä ravintolatausta on antanut minulla hyvän sterssinsietokyvyn. Pystyn jättämään työasiani töihin, kun suljen työpaikani ulko-oven.

Harrastuksista luonnossa liikkuminen, marjastaen, sienestäen sekä muuten vaan samoillen antaa minulle voimia työhöni ja arkeeni. Hiihtäminen Lapin lumilla on jo lapsuudesta tuttu harrastus.

Huonekalujen entisöinti kansalaisopistossa mahdollistaa uusien kädentaitoja oppimiseen.

Marttajärjestössä työskentely antaa paljon mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen, uusien asioiden oppimiseen sekä uusien ihmisten kohtaamiseen. Suosittelen työtä Martoilla jos haluat vaihtelevan itsenäisen työn, uusia haasteita sekä sinulla on hyvä asiakaspalvelutaito etkä säikähdä epäsäännöllistä työtä. Uskoisin, että näillä tulet pärjäämään marttatyössäsi!