Katri Lehto

Marttaliiton kunniajäsen, Uudenmaan Marttapiiriliiton kunniapuheenjohtaja

Kirjailija, filosofian maisteri Katri Lehto ( 17.9.1917-10.5.2011) toimi koko elämänsä aktiivisena marttana. Hän toimi perustamansa Kytäjän Marttayhdistyksen puheenjohtajana ja tuli valituksi moniin marttojen luottamustehtäviin.

Katri Lehto toimi Uudenmaan Marttapiiriliiton puheenjohtajana 1973-1977 ja kunniapuheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 1984. Katri Lehto oli puheenjohtajana aikana, jolloin maaltamuutto ja kotitalouksien koneellistuminen toivat uusia painotuksia kotitalouseneuvontaan. Henkiset ja kulttuuriaiheet korostuivat, opintokerhotoiminta laajeni ja taitomerkkejä suoritettiin runsaasti. Katri Lehdon laajoja tietoja ja lämmintä elämänviisautta tarvittiin tuolloin ja vielä toimikauden päätyttyäkin.

Katri Lehto kirjoitti  Uudenmaan Marttapiiriliiton 50-vuotishistoriikin, joka julkaistiin vuonna 1979. Hän oli taitava ja kysytty juhlapuhuja niin Marttaliiton, Uudenmaan piirin kuin marttayhdistystenkin tilaisuuksissa.

Marttaliiton valtuuskunnan jäsenenä Katri Lehto toimi vuosina 1971-1973.

Katri Lehdolle myönnettiin Marttaliiton kultainen ansiomerkki 1973 ja hänet kutsuttiin Marttaliiton kunniajäseneksi vuonna 1989.