Näin teet yksinkertaisen yhdistyssivun

Kirjaudu aina yhdistyksen sivulle, ennen kuin lähdet lukemaan ohjeita eteenpäin. Näin pääset päivittämään sivuja heti, kun löydät sopivan ohjeen. Jos unohdit, miten kirjaudut ja aloitat päivittämisen, kertaa lukemalla alla oleva ohje.


Yksinkertainen yhdistyssivu

Yhdistyksen etusivu on ns. esittelysivu, joka esittelee yhdistyksen toimintaa tiivistetysti. Se kertoo, kehen yhdistyksessä voi olla yhteydessä, millaista toimintaa yhdistys järjestää sekä missä kanavissa toimintaa voi seurata. Huomioi, että yhdistyssivu palvelee verkkosivukävijöitä, marttajäseniä ja tulevia marttoja.


1. Aloita päivittämällä yhdistyksen perustiedot

Laita yhdistysken perustiedot kuntoon: ”ruksita” paikkakunta, toiminnan painopisteet, piiri- ja yhdistystieto sekä yhditysken pikkukuvake.


2. Yhdistyksen etusivun yläkuva

Laita yhdistyksen sivulle yläkuva, yhteystiedot, some-kanavat, liity jäseneksi -banneri sekä tietoa toiminnasta.

Vaihda yhdistyksen yläkuva mieleiseksi. Lisää yhdistyksen nimi, toiminta-alue ja yhteystieto, eli sähköpostiosoite (…jota yhdistys lukee). Lisäksi voit laittaa näkyville yhdistyksen muut viestintäkanavat, kuten esimerkiksi Facebookin ja Instagramin tai vaikkapa yhdistyksen toisen kotisivun tai blogin painikkeet.


3. Mitä teen, kun sivuillani ei ole Liity jäseneksi -banneria?

Kaikilla yhdistyssivuilla on oletuksena Liity jäseneksi -banneri, mutta, jos sitä ei ole, laita se näkyville heti yläkuvan jälkeen. Bannerissa on automatisoitu linkki, joka vie suoraan Liity Marttoihin -lomakesivulle. Käytä siis aina tätä banneria (…jos Marttaliitto muuttaa jäseneksi liittymisen osoitetta, se päivittyy automaattisesti tähän banneriin). Alä tee ”omia liittymisnappeja”, koska niissä voi liittymislinkki katketa, jos Marttaliitto tekee muutoksia jäseneksi liittymisen prosesseihin.

Katso myös opastusvideo (alla), jossa näet, kuinka Liity jäseneksi -banneri lisätään sivulle!


4. Kerro yhdistyksen toiminnasta!

Kerro tässä toiminnan kannalta oleelliset asiat: mitä yhdistys tekee, missä ja milloin kokoontuu (jos on vakiopaikka olemassa), onko toiminnalla painopisteitä (teatteria, käsitöitä jne.). Alla muutama esimerkki toiminnan napakasta esittelystä. Muista, että tämä teksti näkyy Google-hauissa, joten kirjoita heti toiminnan esittelyn alkuun yhdistyksen toiminnan ydin.


5. Kerro oman marttapiirin toiminnasta yhteistyöbannereilla

Jokaisen yhdistyssivun alalaitaan on mahdollista rakentaa bannereita: kolmen, neljän ja yhden kuvan banneri. Niillä on vakiopaikka sivuilla eli aina sivun alaidassa. (Tällaisia bannerita voit sijoittaa niin yhdistyksen etusivulle kuin myös alasivuille.)

Yhden kuvan banneri
Kolmen kuvan banneri
Neljän kuvan banneri

Vinkki!

Kun olet tehnyt etusivun ohjeiden mukaan, niin voit tutustua ”edistyksellisemmän”, monitasoisen etusivun rakentamiseen, jolloin etusivulla on lisää erilaisia elementtejä, joilla ohjataan alasivuille >>>