Uusi vuosikymmen alkoi vahvan yhteisöllisyyden merkeissä. Järjestön jäsenmäärä kasvoi, liiton ja piirien yhteistoiminta vahvistui. Valtionavustuksen leikkaukset ja yhteiskuntaa ravistelevat muutokset toivat haasteita toiminnalle.

Henkilöt

Merja Siltanen Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja 2004-2011.
Merja Siltasen johtotähtenä oli piirien elinvoimaisuus.

Salme Holma Marttaliiton kunniapuheenjohtaja.
Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja 1975-1979,
Marttaliiton valtuuston puheenjohtaja 1983-1991.
”Marttojen järjestökuvaa on kirkastettava. ”

Lea Sairanen Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2012.

Marttajärjestö valmistautui tulevaisuuden tuomiin haasteisiin investoimalla kehittyviin neuvontapalveluihin ja tuotteistamiseen sekä jäsenien tarpeita vastaavaan järjestötoimintaan. Vuosien 2012-2016 strategian perustana olivat ammatillinen kotitalousneuvonta sekä ajassa elävä, marttojen tarjoama järjestö- ja vapaaehtoistoiminta.

Uudella strategiakaudella käynnistettiin myös järjestörakenteen arviointi. Piirit aloittivat Martaliiton tuella työn, jossa tarkasteltiin taloudellisten ja toiminnallisten rakenteiden tuloksellisuutta, tavoitteellisuutta ja kehittämistä pitkällä aikavälillä. Nopeimmin prosessi eteni Varsinais-Suomen ja Satakunnan piireissä, jotka yhdistyivät 1.1.2016 muodostaen Lounais-Suomen Martat ry:n.

Lue lisää vuosien 2010-2014 tapahtumista vuosikymmenien teemat-sivulta.

Tämän hetken ajankohtaiset asiat ja tapahtumat löydät marttojen kotisivuiltaMarttojen facebook-sivulla kohtaat ihmisiä, joiden kanssa teet yhdessä tulevaa marttaperinnettä. Martat ovat myös Twitterissä ja Instagramissa.