Arkipaletti

Arkipaletti – Tukea ja voimavaroja arkeen -hanke (STEA) 2023–2025

Tukea arjessa selviytymiseen ja hyvinvointiin 18–64-vuotiaille työikäisille, jotka eivät ole työssä tai koulutuksessa.

Marttojen Arkipaletti-hanke järjestää osallistujille maksutonta yksilöohjausta ja ryhmätoimintaa koko Pohjois-Karjalan alueella. Ryhmä kokoontuu vähintään viisi kertaa, 1 x/vko, 3–4 h/kerta. Yksilöohjaukset voidaan toteuttaa joko kotikäyntinä, Marttakeskuksen tiloissa tai yhteistyökumppanin tiloissa.

Jokaisella ryhmäkerralla kokkailemme yhdessä maittavan aterian tai välipalan. Harjoittelemme myös erilaisia kotiin, talouteen ja varautumiseen liittyviä taitoja. Pyrimme lisäksi käymään nuotioretkellä tai tutustumiskäynnillä. Pienryhmissä keskitymme Marttojen kotitalousneuvonnan sisältöihin: mm. terveyttä edistävä ruokavalio, kasvisten ja kasvipohjaisten proteiinien monipuolinen käyttö, ateriarytmi, ekosiivous, kestävä arki ja ympäristöasiat sekä oma talous ja arjen säästövinkit. Ryhmätoiminnassa kannustetaan omien voimavarojen tunnistamiseen ja vertaistukena toimimiseen sekä omaehtoiseen arkiaktiivisuuteen, liikkumiseen ja harrastustoimintaan.

Yksilöohjauksissa tai kotikäynneillä (max 3 krt/osallistuja) toteutetaan osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisia sisältöjä. Osallistujan kanssa on mahdollista tehdä yhdessä kotiaskareita ja arjenhallintaa tukevia toimia. Yksilöohjauksen jälkeen on mahdollista osallistua ryhmätoimintaan tai ryhmästä yksilöohjaukseen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Pohjois-Karjalan Martat ry | Vappu Lasarov | hankevastaava ja kotitalousasiantuntija | p. 044 019 0777 | vappu.lasarov@martat.fi