Virkeet syysretkellä Helsingissä

Syyskuinen perjantaiaamu oli hyvin aikainen, kun ensimmäiset retkeläiset Lieksan ja Nurmeksen seuduilta lähtivät Nurmeksesta bussilla kohti Joensuuta. Retkibussimme täydentyi Joensuussa ja lähtipä muutama retkeläinen kyytiin vielä matkan varrelta ajaessamme itäreittiä Helsinkiin. Pohjois-Karjalasta Etelä-Suomeen tuli matkalle varsin mukavasti pituutta, mutta mukavassa seurassa aika kului ja kilometrit etenivät. Bussissa yksi saattoi ihastella maisemia, toinen jutustella vierustoverin kanssa, kolmas vastaavasti nukkua päiväunia ja neljäs lukea lehtiä. Välillä kävimme läpi yhteisiä retkiasioita ja hieman tietovisailimmekin. Toisaalta, mitäpä olisi ollut bussimatka ilman jaloittelutaukoja, jotka tekivät pitkään ajomatkaan hyvän ja tärkeän virkistyksen. Menomatkalla yhtenä taukokohteenamme oli tunnelmallinen Krapihovi Tuusulassa. Krapihovissa nautimme maistuvan lounaan sisältäen värikkäitä satokauden antimia.

Perille päästyämme ja majoituttuamme oli mahdollisuus viettää perjantai-iltaa omatoimisesti oman jaksamisen puitteissa. Toisaalta, mahdollisuus oli osallistua Virkee-kävelylle, jossa suuntasimme läpi Helsingin katuvilinän tutustumaan Oodi-kirjastoon.

Lauantaipäivän retkikohteemme oli Marttatori, joka järjestettiin marttojen 120-vuotis juhlatunnelmissa. Marttailun ja Marttatorin tunnelmiin pääsimme tutustumaan aurinkoisessa syyskelissä. No, muutama sadekuuro ropisi iltapäivän aikana, mutta sehän ei tainnut kenenkään menoa haitata. Senaatintorilla oli esillä monenmoista kotitalousaiheista pistettä ja pöytää, joilla esiteltiin, tarjottiin maistiaisia tai opastettiin kävijöitä kotitalousaiheiden maailmaan.

Virkee-ryhmässä oli iloa ja tunnelmaa läpi retken. Paluumatkalla pysähdyimme vielä Lappeenrannan linnoituksessa kahvila Majurskassa, jonka kaunista ympäristöä ihastelimme. Siitä olikin hyvä jatkaa matkaa virkeillä mielin kohti Pohjois-Karjalaa ja kiittää bussikuskiamme ja Samin matkoja turvallisesta reissusta. 🙂