SULTSINARÄPIT

Karjalanpiirakkataikina:
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
½ kg vehnäjauhoja
1 kg ruisjauhoja

  1. Sekoita taikinan ainekset käsin tai yleiskoneella. Tee kuoret karjalanpiirakoiden tapaan, mutta vähän isompina.
  2. Paista kuoret ilman rasvaa, nopeasti ja molemmin puolin kuumalla puuhellan tai sähkölieden valurautaisella levyllä tai kuivalla valurautapannulla. Pinta tulee täplikkääksi.
  3. Sivele kuoren toinen puoli voisulalla ja pinoa kuoret voidellut puolet vastakkain. Pidä kuoret lämpiminä.
  4. Levitä voitelemattomalle puolelle täyte. Taita kuoren reunat täytteen päälle ja vielä kerran kahtia. Täytteenä käytetään manna-, riisi-, hirssi tai ohrapuuroa.

SULTSINARÄPPEIHIN

Laita puuron tilalle sultsinoiden sisään seuraavaa tai jotain muuta mieleistäsi, mielellään lähiraaka-ainetta:

• savustettuja säilykemuikkuja öljyssä/savukalaa
• polvijärveläistä lipa-juustoa/raejuustoa/juustoa
• porkkanaa karkeana raasteena
• salaattia
• kurkkua suikaleina
• paprikaa suikaleina
• hillottua punasipulia
• tuoreilla yrteillä, sitruunalla, suolalla ja sokerilla maustettu ranskankerma/jogurtti/kermaviili/kaurafraiche

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Sultsinaräpit