Marttakahvio Joensuu

Maankuulut karjalanpiirakkakahvit

Marttakahvio on perinteikäs kesäkahvila Joensuun kauppatorilla. Meidät tunnetaan kahvista karjalanpiirakan kera – munavoilla tai ilman. Toukokuussa 2023 avasimme upouuden, Marttakahvion ja piirakkapajan, jonka arkkitehtuurissa kannattaa erityisesti kiinnittää huomio hiillytetystä kierrätyspuusta tehtyihin ulkoseiniin.

Marttakahviossa sinua palvelee iloinen joukko nuoria. Meiltä saat viereisessä Piirakkapajassa paistettuja karjalanpiirakoita sekä suolaisia ja makeita kotileivonnaisia. Jo vuodesta 1974 lähtien Marttakahvio on ollut yksi kesäisen Joensuun torin vetonauloista.

Marttakahvion toiminnassa pyrimme aina vastuullisuuteen. Esimerkiksi käyttämämme kahvi on paikalliselta paahtimolta Unison Coffeelta hankittua. Heidän kahvilla on UTZ-sertifikaatti, mikä voidaan antaa tunnustukseksi kahville, teelle tai kaakaolle, jos tuotanto on kestävää ja vastuullista ja vastaa sertifikaatin kriteereitä.

Myös jäätelömme on Polvijärvellä sijaitsevalta Kosilkalta. Virvokkeet ovat kotimaisen Olvin valmistamia. Emme käytä kertakäyttöastioita.

Kaikki kahvileipämmekin tehdään paikan päällä omassa leipomossa.

Piirakkapaja

Kahviota vastapäätä, Piirakkapajalla, leivotaan kesäisin lähes päivittäin kahviossa myytävät karjalanpiirakat. Ne valmistetaan talkoovoimin ja paistajat tulevat Pohjois-Karjalan Marttojen eri jäsenyhdistyksistä ympäri maakuntaa. Aamupäivisin pääsee seuraamaan piirakanvalmistusta lasi-ikkunoiden takaa.

Piirakkapaja on toiminut Joensuun torilla vuodesta 1992 lähtien. Karjalanpiirakoiden valmistuksella ja myynnillä tuetaan Pohjois-Karjalan Martat ry:n ammatillista kotitalousneuvontaa.

Kesäisin Joensuun torilla Piirakkapajassa opetellaan perinteisten karjalanpiirakoiden valmistusta piirakkakouluissa, joihin tervetulleita ovat niin lapset kuin aikuiset. Kesällä 2024 piirakkakouluja järjestetään viikoilla 26-31 keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 14-15. Lue lisää piirakkakouluista tästä linkistä.

Tervetuloa tutustumaan karjalaiseen perinteeseen sen herkullisimmassa muodossa!

Uuden kahvion avajaiset 31.5.2023