Marttakahvio

Marttakahvio on Joensuun kauppatorilla toimiva kesäkahvio. Se tunnetaan iloisesta palvelusta sekä uunituoreista, torilla leivotuista piirakoista ja kotitekoisesta kahvileivästä.

Tarjoamme kahvin tai teen seuraksi piirakoiden lisäksi omassa leipomossamme paistettuja suolaisia ja makeita herkkuja. Pyrimme kaikessa toiminnassamme vastuullisuuteen. Käytämme vain kotimaista lihaa ja mahdollisuuksien mukaan lähellätuotettuja raaka-aineita. Valikoimissamme on useita Reilun kaupan tuotteita ja luomutuotteita sekä vaihtoehtoja vegaaneille.

Kuuluisat piirakkakahvit

”Munavoilla vai ilman?” Maan parhaiksikin niitä on kehuttu. Marttakahvion piirakoita siis.

Marttakahvion vieressä, piirakkapajalla, leivotaan kesäisin lähes päivittäin kahviossa myytävät piirakat. Ne valmistetaan talkoovoimin ja paistajat tulevat Pohjois-Karjalan Marttojen eri jäsenyhdistyksistä ympäri maakuntaa. Asiakkaat pääsevät aamupäivisin seuraamaan piirakanvalmistusta lasi-ikkunoiden läpi. Keskikesällä piirakkapajassa järjestetään leivontanäytösten lisäksi lasten piirakkakouluja.

Piirakkapaja on toiminut Joensuun torilla vuodesta 1992 lähtien. Piirakoiden valmistuksella ja myynnillä tuetaan Pohjois-Karjalan Martat ry:n ammatillista kotitalousneuvontaa.

Kesäisin Joensuun torilla Marttakahvion vieressä sijaitsevassa piirakkapajassa opetellaan perinteisten karjalanpiirakoiden valmistusta piirakkakouluissa, johon tervetulleita ovat niin lapset kuin aikuiset.

Tervetuloa Marttakahvioon! Torilla tavataan!