Maankuulut karjalanpiirakkakahvit

Marttakahvio on Joensuun kauppatorilla toimiva kesäkahvila, joka avautuu toukokuussa. Kahvio on tunnettu iloisesta palvelusta sekä uunituoreista, torilla leivotuista karjalanpiirakoista ja oman leipomomme kotitekoisesta kahvileivästä. Marttakahvion karjalanpiirakoita, munavoilla tai ilman, on kehuttu maan parhaiksi.

Marttakahvio on perustettu vuonna 1974, josta lähtien se on toiminut yhtenä Joensuun matkailunähtävyyksistä. Kaikessa toiminnassamme pyrimme vastuullisuuteen. Käytämme vain kotimaista lihaa ja mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valikoimissamme on useita Reilun kaupan tuotteita ja luomutuotteita sekä tuotteita vegaaneille.

Piirakkapaja

Kahvion vieressä, Piirakkapajalla, leivotaan kesäisin lähes päivittäin kahviossa myytävät karjalanpiirakat. Ne valmistetaan talkoovoimin ja paistajat tulevat Pohjois-Karjalan Marttojen eri jäsenyhdistyksistä ympäri maakuntaa. Aamupäivisin pääsee seuraamaan piirakanvalmistusta lasi-ikkunoiden takaa.

Piirakkapaja on toiminut Joensuun torilla vuodesta 1992 lähtien. Karjalanpiirakoiden valmistuksella ja myynnillä tuetaan Pohjois-Karjalan Martat ry:n ammatillista kotitalousneuvontaa. Kesäisin Joensuun torilla Piirakkapajassa opetellaan perinteisten karjalanpiirakoiden valmistusta piirakkakouluissa, johon tervetulleita ovat niin lapset kuin aikuiset.

Marttakahvio on sulkenut ovensa kesäkaudelta 2022.
Kiitämme lämpimästi kaikkia asiakkaita ja talkoolaisia!