SELLERIPIHVI

200 g juuriselleriä keitettynä ja soseutettuna (2 pientä selleriä)
2 pientä salottisipulia
0,75 l kasvislientä
2 dl vispikermaa
1 dl pekaanipähkinöitä
suolaa, mustapippuria

  1. Kuori sellerit ja keitä ne kattilassa kasvisliemessä sipulien kanssa. Laita kattilaan kansi päälle. Valuta sellerit, poista sipulit.
  2. Soseuta sellerit sauvasekoittimella ja jäähdytä kylmäksi.
  3. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi, kääntele vaahtoon sellerisose ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Rouhi pähkinät karkeiksi ja sekoita niistä ¾ osa vaahtoon, jätä loput koristeluun.
  5. Tarjoa vaahto vohvelien ja vaahterasiirapin kanssa.

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Selleripihvi