Maistuvat kyläjuhlat

Maistuvat kyläjuhlat -hanke 2017-2019

Tehdään ja syödään yhdessä pohjoiskarjalaisilla kylillä ja kylillä ympäri Suomen!

Maistuvat kyläjuhlat-hanke on tarjonnut kylä- ja yhdistystoimijoille opinto- ja koulutuspaketteja tapahtumien itsenäiseen tuottamiseen, aina tapahtumaluvista järjestyksenvalvojakoulutuksiin asti.  Lisäksi on tuunattu perinnereseptejä ja tutustuttu lähiruokamahdollisuuksiin.

Hankkeen tavoitteena on ollut jättää ruokamuistoja, jotka herättävät hymyn kasvoille ja kannustavat kyläläisiä uusien perinteiden luomiseen. Tavoitteena on myös ollut kutsua uusia ihmisiä mukaan oman asuinalueensa ja kylänsä toimintaan sekä herätellä lähiruuan ja luonnontuotteiden maailman pariin.

Hankkeessa on tarjottu koulutusta omien tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen sekä ideoita ja käytännön tekemistä ruokatarjoiluun ja ruokien tuunaukseen.

Hankkeen toteuttivat Pohjois-Karjalan Martat (päättoteuttaja) ja Maaseudun Sivistysliiton Pohjois-Karjalan aluejärjestö (osatoteuttaja). Hankkeen rahoitti Euroopan maaseuturahasto, Joensuun seudun maaseutupalvelut, Keski-Karjalan maaseutupalvelut ja Pielisen-Karjalan kunnat.

Lisätietoja:
Tiina Anola-Pukkila, Kotitalousasiantuntija
Pohjois-Karjalan Martat ry
tiina.anola-pukkila@martat.fi, 050 448 3321

Ladattavat tiedostot

Lataa tästä Maistuvat-kyläjuhlat Pdf julkaisu

 Tunnelmia maistuvista kyläjuhlista