HERKKUHAUKI MIRJAN TAPAAN

1 kg haukifilettä (pakasta vähintään vuorokausi)

LIEMI 1:
3 dl vettä
3 dl etikkaa
3 rkl karkeaa merisuolaa

LIEMI 2:
1 dl öljyä
2 dl vettä
1,4 dl sokeria
Lisäksi purkkeihin: sipuliviipaleita, valkosipulia, tilliä, valko- ja roseepippuria kokonaisina ja laakerinlehteä.

  1. Kiehauta ja jäähdytä molemmat liemet.
  2. Sulata ja paloittele haukifileet haarukkapaloiksi ja laita ne laakeaan kulhoon.
  3. Kaada liemi 1 kalapalojen päälle ja anna vaikuttaa 3 tuntia jääkaapissa. Kaada suolaliemi pois.
  4. Lado kalapalat, sipulit ja mausteet säilykepurkkeihin kerroksittain ja kaada liemi 2 päälle.
  5. Herkkuhauki on valmista syötäväksi 1-2 päivän kuluttua ja se säilyy viileässä noin kaksi viikkoa.

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Herkkuhauki Mirjan tapaan