Viikon takkaruokareseptit

Säästä sähköä ja valmista ruokaa takassa

Olemme Tulikiven kanssa yhteistyössä tehneet ruokavideoita ja reseptejä, joilla haluamme helpottaa arjen ruoanvalmistusta varaavassa takassa. Lämpöä varaavan takan takkapesää voit käyttää ruoan valmistamiseen sähkö- ja kaasu-uunin tai grillin tapaan! Kotitalousasiantuntijamme Tiia Koppanen on suunnitellut takkaruokareseptejä, joissa yhdistellään kotimaisia raaka-aineita ja kotivaratuotteita.

Näin käytät varaavaa takkaa ruoan valmistuksessa:

  1. Valmistele ruoat takan lämpenemisen aikana.
  2. Aloita ruoan kypsennys, kun jäljellä on loppuhiillos.
  3. Säätele takan arinailmalla hiilloksen voimakkuutta. Voit vaikuttaa takkapesän lämpötilaan nostavasti tai tasoittavasti.
  4. Sulje takkaluukku, kun olet lisännyt ruoan tai ottanut se pois.
  5. Kun takka on kuumimmillaan, valmista esimerkiksi pitsaa, rieskoja tai lämpimiä voileipiä.
  6. Kun lämpötila laskee, voit kypsentää takassa leivonnaisia, laatikoita ja puuroja.
  7. Viimeisenä voit hyödyntää jälkilämpöä ja jättää padan tai puuron hautumaan yön yli.

Huomioi! Hiilloksella kokatessasi pidäthän takan hormipellin aina auki. Voit sulkea hormipellin vasta, kun takkasi hiillos on palanut kokonaan.