Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke

HANKE ON PÄÄTTYNYT

Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshanke (11.03.2019 – 31.12.2019)

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa kestävän matkailun kehitystä Vaara-Karjalassa (Ilomantsi, Juuka, Lieksa, Nurmes ja Valtimo), aktivoida alueen asukkaita ja kolmannen sektorin toimijoita sekä tarjota heille lisäansaintamahdollisuuksia matkailualalta.

Hankkeessa kartoitetaan matkailupalveluiden tuottamiseen liittyvät mahdollisuudet, haasteet ja riskit sekä selvitetään millaisia resursseja systemaattisempien matkailupalveluiden tuottaminen Martoilta vaatisi, esimerkiksi kouluttajaverkoston laajentaminen, matkailutoimialan ymmärryksen kasvattaminen ja yhteistyöverkoston rakentaminen alueen muiden matkailutoimijoiden kanssa.

Hankkeen aikana lähdetään tavoittamaan uusia henkilöitä vastaamaan matkailupalveluiden käytännön toteutuksista Vaara-Karjalan Leaderin toiminta-alueella, päivitetään heidän osaamistasoaan ja sitoutetaan toimintaan. Hankkeessa tuotteistetaan ja testataan uusia ruoka- ja luontomatkailun palveluita, jotka nojaavat Pohjois-Karjalan Martat ry:n vankkaan osaamiseen ja toimijaverkostoon. Tämän lisäksi kartoitetaan vastuullisesti toimivia yhteistyökumppaneita palveluiden mahdollistamiseksi.

Selvityshankkeen toteuttaja on Pohjois-Karjalan Martat ry ja sen rahoittaa Vaara-Karjalan Leader ry.

Lisätietoja:

Anna Rinteinen, Vastuullisen ruoka- ja luontomatkailun selvityshankkeen projektipäällikkö, Pohjois-Karjalan Martat ry

anna.rinteinen@martat.fi, 044 748 3049