Tekoja viestintään

Tekoja viestintään

Tee tiedote

Tiedote – nimensä mukaisesti tiedottaa viestittävästä asiasta. Usein tiedote on kohdennettu toimittajien uutistekstien pohjaksi. Hyvä tiedote on lyhyt ja selkeä, ja siinä käy ilmi nopeasti mistä on kyse. Tiedotteen alkuun ydin ja loppuun taustatietoa. Katso lisää vinkkejä tiedotteen tekemiseen täältä.

Tiedotteita voi lähettää paikallisille toimittajille, niin lehtiin kuin radioon. Tiedote on täysin ilmainen keino saada näkyvyyttä tapahtumalle.

Voit myös hyödyntää hankkeen tiedotteita. Voit muokata niistä omanlaisen tiedotteen.

Tee tapahtumasta mainos lehteen tai radioon

Nämä ovat maksullista viestintää. Jos budjetissasi on liikkumatilaa, se kannattaa hyödyntää mainontaan. Voit myös kysyä yhteistyökumppaneilta sponsorointi mahdollisuutta lehti-ilmoituksen muodossa.

Jaa julisteita kohderyhmät huomioiden

Kauppojen ja päiväkotien ilmoitustaulut, paikalliset yritykset, yhdistykset ja harrastekerhot jne. Julisteen sijaan voit myös tehdä flyerin, käteen sopivan ilmoituksen tapahtumasta. Flyeria on helppo jakaa kyläilloissa henkilökohtaisesti, toritapahtumissa tai vaikka iltalenkin muodossa postilaatikoihin.

Tee tapahtuma Facebookiin ja kutsu ihmisiä osallistumaan

Sosiaalinen media on hyvä tapa tavoittaa kaikenikäisiä ihmisiä. Luomalla tapahtuman voit jakaa tapahtumaasi helposti ja kutsua ihmisiä osallistumaan.  Tapahtuman luomalla voit seurata kuinka tapahtuma on tavoittanut ihmisiä ja kuinka moni on tapahtumaan osallistumassa.

Tapahtumaa on hyvä jakaa omalla profiililla, sivuilla ja kohderyhmän julkisissa ryhmissä. Esimerkiksi Events In Joensuu tai paikkakunnan oma julkinen ryhmä.

Sosiaalisessa mediassa voit markkinoida tapahtumaa ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja myös sen jälkeen. Lisää kuvia, videoita ja muuta kivaa suunnitteluiltamista tai itse tapahtumasta. Nämä julkaisut markkinoivat tapahtumaa ihan ilmaiseksi. Katso kuinka Facebook tapahtuma luodaan täältä.

Hyödynnä lehtien ilmaiset menovinkki -osiot.

Ilmaista markkinointia on myös lehtien menovinkit. Lisää tapahtumasi ainakin Karjalaisen menovinkit sivustolle 

Omat tai naapurin kylätiedotteet ja kalenterit

Muista hyödyntää olemassa olevat alueen kanavat. Haluaisitko tavoittaa kaikki Pohjois-Karjalan kylät? Kysy saisitko mainoksen Pohjois-Karjalan kylät ry:n kyläkaiku tiedotteeseen. Kylätapahtumasi Karjalaisen vuosikalenteriin, miksi ei?