Millaisella hakemuksella rahoitusta?

Millaisella hakemuksella rahoitusta?

Millainen on hyvä avustushakemus?
Erillaisiin rahoituksiin ja hankkeisiin tehdään erilaisia hanke -tai rahoitushakemuksia. Mitään selkeää ohjenuoraa ei ole olemassa. Jossain on valmis pohja, joka täytetään, joissain taas tehdään avoin hakemus.
Ehkä yleisin kiteytys suunnitelmaan kuin suunnitelmaan on vastaukset kysymyksiin; Miksi, Mitä, Kenelle, Miten, Kuka ja Milloin?

Hanketoimijan käsiohjelma  auttaa käytännönläheisesti hankkeen suunnittelussa, hakemisessa, toteuttamisessa ja päättämisessä. Hanketoimijan käsikirja on kuitenkin suuntaa-antava, joten hankkeiden tarkemmasta toteutuksesta kannattaa aina keskustella oman alueen hankeneuvojien ja viranomaisten kanssa.

Kysyvä ei tieltä eksy

Kysy rohkeasti kunnaltasi tai muilta rahoituspäätöksiä saaneilta vinkkejä ja apua hankemuksen tekoon.Olemme luoneet kuvitteellisen hankesuunnitelman rahoitushakemuksen liitteeksi, josta voi ottaa mallia oman hakemuksesi tekoon. Tällä kuvitteellisella hakemuksella haetaan  Joensuun kehittämisavustusta. Jokaisella kunnalla on erilaisia avustuksia saatavilla, josta kunnat tiedottavat.
Malli: Maistuvat kyläjuhlat

Toisena esimerkkinä rahoitusta on haettu Maakuntaliitosta Maakuntapäivään
Tämä on esimerkki hakemus MM-tatti tapahtumasta
Malli: Maakuntapäivä – MM-tatti