Virkeetä vuotta 2020!

Virkee-hankkeessa vuosi 2019 antoi paljon mukavia kohtaamisia ja yhdessä tekemistä monien eri ikäihmisten ja ryhmien kanssa. Oli ainakin erilaisia ruokakursseja, tapahtumia, ravintoluentoja ja retkipäiviä, joita muistella ilolla. 🙂 Hyvät keskustelut ravitsemuksesta virittävät pohtimaan, millaisia ruokavalintoja itse kukin kurssilainen tai osallistuja on tehnyt ja miten tekisi jatkossa.

Kuvassa antia joulukuun jouluruokakurssilta, joka toteutettiin Virkee-hankkeen ikäihmisten ja VIIRI-hankkeen nuorten työttömien kesken. ”Yksin kun on suurten juhlien kynnyksellä”, totesi yksi kurssilaisista tuolloin.

Myös vuonna 2020 on tärkeä muistaa, että ravintoasiat ovat tärkeitä ikääntyvän arjessa. Pienetkin ruokavalinnat usein vaikuttavat omaan jaksamiseen, terveyteen ja hyvinvointiin. Jo ihan ateriarytmin tarkistaminen luo perustan ruoka-arkeen, sillä yleensä säännöllinen syöminen tukee päivän vireyttä. Pääaterioita tukevat pienemmät välipalat, joiden koostamisessa on ikääntyvän tärkeä huomioida riittävät annoskoot ja itselle mieleiset ja maistuvat ruoka- ja juomavalinnat päivittäin.

Vinkiksi helppo ja nopea rahkavälipala:

1 prk (250 g) maustamatonta maitorahkaa

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2-3 dl marjoja tai hedelmäpaloja

1 tl vaniljasokeria

(sokeria tai hunajaa)

  1. Vaahdota vaniljakastike, ja yhdistä vaahto maitorahkaan.
  2. Lisää joukkoon marjat tai hedelmät. Lisää vaniljasokeria ja halutessasi hieman sokeria tai hunajaa.

Virkeetä vuoden alkua 2020! 🙂