Virkee – Vireästi Karjalassa

Virkee – Vireästi Karjalassa on ikäihmisten ja heidän läheistensä ravitsemusta, toimintakykyä ja hyvinvointia tukeva hanke.

Tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin ja omatoimisen arjen tukeminen muun muassa arkiruokakurssien ja ravinto-ohjauksen keinoin. Keskeistä on hyvän ravitsemuksen turvaaminen ikääntyessä ja siihen liittyvissä uudenlaisissa elämäntilanteissa. Ikäihmisiä halutaan kannustaa yhdessä tekemiseen ja ruokailuun. Toiminta toteutuu luentojen, ruoanvalmistuskurssien, yksilö- ja ryhmäohjausten sekä erilaisen terveysviestinnän keinoin.

Toimintaan ovat tervetulleita kaikki yli 60-vuotiaat, erityisesti omaishoitajat, lesket, yksin asuvat ja paikkakunnalle äskettäin muuttaneet tai muun muutoksen elämässään kokeneet ikäihmiset tai heidän läheisensä. Tilaisuudet ovat maksuttomia yli 60-vuotiaille.

Tervetuloa mukaan kursseille Marttojen Tapahtumakalenterin kautta ilmoittautuen!

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan Martat ry │ kotitalousasiantuntija Loviisa Salin │
puh. 0400 167 695│loviisa.salin@martat.fi

Hanke toteutetaan maakunnallisesti Pohjois-Karjalassa vuosina 2018-2022. Hankkeen rahoituksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Hanke oli mukana Elämänote-ohjelmassa vuosina 2018-2021. Ohjelmassa tuotettiin Virkee-hankkeelle toimintamalli ruokakursseista, pääset lukemaan sen tästä linkistä (”Arkiruokakurssilla kokeillaan yhdessä uutta” -toimintamalli löytyy ”Eväitä arkeen” -otsikon alta.). Lisätietoja Elämänote-ohjelmasta löytyy täältä.