KELTAINEN KAALI-BROILERIKEITTO (n. 6 annosta)

1 pkt (n. 400 g) hunajamarinoituja tai marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
500 g valkokaalia
2-3 isoa porkkanaa
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
100 g suolakurkkua pieninä kuutioina
1 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
9 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia tai 1 kana-/kasvisliemikuutio
kokonaisia maustepippureita
(suolaa, tuoretta tilliä)
Lisäksi: 1 prk smetanaa

  1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Mikäli broileri on marinoimatonta, marinoi se tilkassa öljyä, johon on sekoitettu mausteita.
  2. Suikaloi kaali ja porkkanat, kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen curry ja kurkuma. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa.
  4. Lisää valkokaali- ja porkkanasuikaleet. Kaada hetken kuluttua kattilaan vesi ja halutessasi tilkka kurkkujen lientä. Lisää joukkoon kana- tai kasvisfondi/liemikuutio ja pippurit, hauduta keitto lähes kypsäksi.
  5. Lisää ruskistetut broilerinsuikaleet ja aivan loppuvaiheessa kurkkukuutiot. Mausta halutessasi tillillä, lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa keitto smetananokareen kanssa.

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Keltainen kaali-broilerikeitto