ILMASTOkoti ideat ja vinkit

Tekemisen iloa koululaisille kotiin ja kouluun

Kierrätysaskartelu Lajittelu on arkea eikä ollenkaan vaikeaa. Lajiteltavia materiaaleja voi myös hyödyntää kierrätysaskartelussa. Kierrätysmateriaaleista voi tehdä pannunalusia, sydämmiä, kynätelineitä ym. Vilkaise vinkkejä kierrätysaskarteluun.

Hassunhauskat välipalarieskat! Säännöllinen ateriarytmi ja välipalat auttavat jaksamaan paremmin koulussa ja vapaa-ajalla. Monipuolinen välipala sisältää kasviksia, hedelmiä tai marjoja, viljatuotteita sekä maitoa, lihaa tai kalaa sopivassa suhteessa. Pienillä valinnoilla välipalasta saa myös ilmastoystävällisen.

Smoothie bowl (suomeksi) -välipala valmistuu nopeasti sauvasekoittimella tai blenderillä. Marjaisan rahkaseoksen päälle laitetaan koristeeksi itse kerättyjä marjoja, satokauden hedelmiä, siemeniä ja pähkinöitä. Lapsilla on runsaasti mielikuvitusta koristeluun. Koululaiset osaavat tehdä välipalan itse, mutta koneiden käytössä tarvitaan aikuisen ohjausta. Smoothie-bowl-resepti.

Smoothie bowl venäjäksi  Tällä videolla voit kerrata ohjeen ja kuulla sen venäjäksi. Katso yllä oleva video työvaiheista suomeksi.

Ruusuja kananmunakennosta  (suomeksi) Pakkauksia, esimerkiksi kananmunakennoja, voi hyödyntää uudelleen monella tavalla. Niistä voi tehdä mm. sytykeruusuja, joihin saa hyödynnettyä kynttilöiden loppuja. Ole varovainen, kun sulatat steariinia ja pyydä aikuinen mukaan kierrätysaskarteluun.

Ruusuja kananmunakennoista venäjäksi Tällä videolla voit kerrata ohjeen ja kuulla videon venäjänkielellä. Katso yllä oleva suomenkielinen video työvaiheista.

Lumihiutale kahvipakkauksesta Kahvipaketeista ommellaan koreja, kasseja ja pannunalusia. Myös kierrätysaskartelussa voi käyttää hyödyksi kahvipussien sisäpuolta ja tehdä niistä lumihiutaleita.

Karkkipaperista pussukka Hyödyntäisitkö herkkutteluhetkestä jäänyttä karkkipaperia tai muuta hauskan näköistä paperia? Ompele siitä pussukka esim. penaaliksi tai sukkapuikkojen säilytykseen.

Tiskialtaan puhdistus soodalla Ruokasooda sopii leipomisen lisäksi ekologiseen siivoukseen. Ruokasooda on emäksistä ja se tehoaa mm. rasvatahroihin. Sooda on myös lievästi valkaiseva hankausaine ja se puree moniin pinttymiin. Monikäyttöinen sooda sopii hyvin esimerkiksi uunin ja lavuaarien puhdistukseen sekä poistaa värjäymät teemukista.

Забавный перекус (Hassunhauskat välipalarieskat!) Регулярный ритм приема пищи и перекусов помогут вам лучше справляться в школе и в свободное время. Разнообразные закуски включают овощи, фрукты или ягоды, крупы, а также молоко, мясо или рыбу.