Yhdistystoimijoille

Pohjois-Karjalan marttayhdistysten käyttöön ohjeita ja tiedostoja

Järjestöasioissa yhdistyksiä palvelee Marttakeskus arkisin klo 10-15 osoitteessa Koskikatu 5-7, 80100 Joensuu. Voit pyytää apua yhdistyksesi asioihin myös osoitteesta pohjois-karjala@martat.fi tai soittamalla numeroon 050 448 1125. Järjestökoulutuksista kysy toiminnanjohtaja Heli Hjälmiltä, heli.hjalm@martat.fi.

Pohjois-Karjalan Marttayhdistysten toiminnan suunnittelu vuodelle 2024

Kurssitarjottimelta löytyy marttayhdistyksille tarjottavat kurssit vuodelle 2024. Lisätietoja kurssien hinnoittelusta ja tilaamisesta tältä sivulta. Marttayhdistyksen kurssitilaukset koko vuoden kursseista toivotaan lähetettävän 1.3.2024 mennessä, mieluiten heti tammikuun alussa. Tämä jälkeen emme takaa valtionavullatuettavaa kurssia. Meiltä voi kuitenkin tilata kursseja pitkin vuotta normaalihinnalla, ilman vapu tukea. Kursseista voit kysyä tietoja kotitalousasiantuntijoilta.

Vapaaehtoistoiminnan tilastointi

Vapaaehtoisemme Pirjo Tuomi, Maija Pasanen ja Marjaleena Malinen ovat laatineet yhdistyksillemme tilastointiohjeen selkiyttämään ja yhtenäistämään yhdistysten sähköistä toiminnan tilastointia. Suuri kiitos heille tästä työstä!

Yhdistysten luottamushenkilötiedot ajan tasalle

Yhdistykset syöttävät itse luottamushenkilötiedot (ent. luottamushenkilölomake) sähköiseen jäsenrekisteriin. Mikäli yhdistys tarvitsee apua, tulee tiedot toimittaa paperisena piirille. Mikäli emme ole saaneet yhdistyksiltä paperisia tietoja luottamushenkilöistä, luotamme siihen, että tiedot ovat sähköisessä jäsenrekisterissä ajan tasalla. Käytämme tätä tietuetta mm. vuosikokous- ja puheenjohtajapostitusten osoitelähteenä.

Jos yhdistyksenne ei ole vielä tilannut tunnuksia sähköiseen jäsenrekisteriin, ohjeet marttarekisterin käytöstä löytyvät tästä osoitteesta.

Marttojen nettisivut uudistuivat ja piiri siirtyi sähköiseen viestintään

Marttaliitto uudisti martat.fi-sivustonsa verkkopalveluksi, joka palvelee jatkossa entistä paremmin yhdistysten viestinnällisiä tarpeita. Se helpottaa tapahtumien ja tietojen etsintää sekä hyödyntämistä martoiksi aikoiville. Järjestön strategian mukaisesti Pohjois-Karjalan Martat tulee tehostamaan sähköistä viestintää. Tulemme jatkossakin laatimaan perinteiset tiedotteet yhdistyksillemme sekä luopumaan niiden paperiversioiden tulostamisesta ja postituksesta ympäristösyistä. On tärkeää, että yhdistykset päivittäisivät sähköiseen jäsenrekisteriin puheenjohtajansa ja sihteerinsä ajan tasalla olevat sähköpostiosoitteet. Laitamme tiedotteet heille sähköpostitse. Sen lisäksi lataamme tiedotteet edelleen verkkosivuillemme luettavaksi ja tulostettavaksi.

Jos yhdistyksen yhteyshenkilö ja tiedot, jotka laitetaan piirin nettisivuille, ovat muuttuneet, ole ystävällinen ja ilmoita siitä piiriin osoitteeseen pohjois-karjala@martat.fi. Yhteyshenkilöltä tulee kysyä suostumus yhteystietojen julkaisuun.