Hygieniapasseja lisää kylille

Maistuvat kyläjuhlat -hankkeessa järjestettiin suosittu hygieniaosaamiskoulutus ja -testit vuonna 2018, jolloin useat kylätoimijat saivat hygieniaosaamistodistuksen. Pohjois-Karjalan Martat järjestää myös vuonna 2022 hygieniapassi-koulutuksia ja testejä, joihin pääsee tutustumaan täällä.

Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän

  • työskentelee elintarvikehuoneistossa ja
  • käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita.

Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala.

Lisätietoa hygieniapassista, opiskelumateriaalia ja sähköisen mallitestin löydät Ruokavirasto.fi sivuilta 

Lisäksi helppolukuinen ja käytännönläheinen materiaali löytyy osoitteesta: www.lupakokata.fi.