Mystery Box

Varautumisen taidot haltuun hauskalla tavalla!

Mystery Box on elämyksellinen selviytymispeli, jossa yhteistyö ja ongelmanratkaisutaidot ovat avain onnistumiseen. Pelin ensisijainen kohderyhmä ovat nuoret ja pelin tavoitteena on syventää osallistujan ymmärrystä varautumisen teemoista ja edistää hänen valmiuksiaan toimia poikkeustilanteissa. Pelielämystä on mahdollista tilata koululuokille ja muille ryhmille.

Mystery Boxia voi myös tilata asiakkaan omiin tiloihin. Pelinohjaaja tuo pelin oheistarvikkeineen mukanaan ja rakentaa pelin esimerkiksi luokkatilaan, kahvihuoneeseen tai muuhun soveltuvaan tilaan. Suositeltava ryhmäkoko on 4–6 henkilöä (maksimikoko 10 henkilöä). Pelin ikäsuositus on 12+ ja pelin kesto on noin 60-90 minuuttia.

Kurssitilaukset ja kyselyt: pohjois-karjala@martat.fi

Hinnasto

  • Mystery Box asiakkaan tiloissa: 200 € / ryhmä + matkakulut
    • kokonaisaikavaraus 2 tuntia (sis. pelin kasaus+purku)
  • Mystery Box Marttakeskuksella: 150 € / ryhmä 

Saatavilla olevat pelit

Mystery Box Sähkökatko

Pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Pelin tavoitteena on oppia varautumaan sähkökatkoon ja ymmärtää sen vaikutuksia niin omassa arjessa kuin yhteiskunnassa. Tavoitteena on myös oppia, mikä on kotivara ja minkälaisia tarvikkeita se sisältää.

Mystery Box Vesikatko

Vesikatko vaikeuttaa nopeasti tavallisia elämisen toimintoja. Pelin tavoitteena on oppia varautumaan vesikatkoon, ja antaa vinkkejä siihen, miten toimia vesikatkon aikana. Lisäksi tavoitteena on ymmärtää vesikatkon vaikutuksia omassa arjessa ja oppia, mikä on kotivara, ja miksi vettä olisi tärkeää säilöä kotona yllättäviä tilanteita varten.