Martat tekevät laajaa ja monipuolista toimintaa ympäri Suomen. Toiminnan tilastoinnin tarkoituksena on tehdä järjestön vapaaehtoistoiminta näkyväksi. Tilastoinnin raportti on samalla yhteenveto yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen toimintatilastot kannattaa pitää ajan tasalla. Muistattehan merkitä tilastointiin myös etämarttatoiminnan sekä sen valmisteluun ja toteutukseen käytetyt vapaaehtoistoiminnan tunnit. Tilastoon on tärkeää merkitä myös mm. Miksi pakkausmerkinnät -hankkeeseen liittyvät marttaillat ja muu toiminta.

Uusi Marttatilasto käytössä 2021 alkaen

Marttatoiminnan tilastointiin käytetään vuoden 2021 alusta alkaen uutta ohjemaa, Marttatilastoa. Tilastointia on kehitetty marttayhdistysten toiveiden mukaisesti ja se huomioi aiempaa paremmin muuttuneet toimintatavat ja esimerkiksi verkossa tehtävän toiminnan. Ohjelmaa on helppo käyttää myös älypuhelimella, joten voit tallentaa tapahtumatiedot heti paikan päällä.

Uusi Marttatilasto löytyy ositteesta www.martat.fi/marttatilasto.

Huom! Uuteen Marttatilastoon ei pääse vanhan toimintatilaston tunnuksilla, vaan sinne on luotava uudet tunnukset klikkaamalla kirjautumissivun alalaidassa olevaa kohtaa ”Ei tunnuksia? Rekisteröidy tästä.” Rekisteröitymisen yhteydessä tarvittavat yhdistysten id-numerot on lähetetty kaikille puheenjohtajille, toimintaryhmien vetäjille ja vanhan tilastointiohjelman käyttäjille. Mikäli et tiedä yhdistyksesi id-numeroa, ota yhteyttä marttatilasto(at)martat.fi!

Marttatilaston käyttäjille on järjestetty koulutusta Martta-akatemiassa. Koulutustallenteet ja aineistot löytyvät Martta-akatemiasta hakusanalla Marttatilasto.

Marttatilaston pikaohje (diat)

Marttatilaston käyttöohje (pitkä)

 


Piirit kirjaavat vapaaehtoistoiminnan tilastointiin ne toiminnot, joissa toimitaan yhdessä yhdistysten vapaaehtoisten kanssa. Piirin vapaaehtoistoiminnan tilastointi sisältää talkootyöt, eri sisältömarttojen vapaaehtoistoiminnan, toiminnan neuvonnan apuna ja piirin hallitustyöskentelyn. Huom: Yhdistykset eivät tilastoi osallistumistaan piirin vapaaehtoistoimintaan tai koulutuksiin.

Piirien tilastoinnin ohjeet löytyvät intrasta.