Martat tekevät laajaa ja monipuolista toimintaa ympäri Suomen. Toiminnan tilastoinnin tarkoituksena on tehdä järjestön vapaaehtoistoiminta näkyväksi. Tilastoinnin raportti on samalla yhteenveto yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen toimintatilastot kannattaa hoitaa ajan tasalle vielä tämän vuoden puolella. Muistattehan merkitä tilastointiin myös etämarttatoiminnan sekä sen valmisteluun ja toteutukseen käytetyt vapaaehtoistoiminnan tunnit. Tilastoon on tärkeää merkitämyös mm. Miksi pakkausmerkinnät -hankkeeseen liittyvät marttaillat ja muu tominta. Vuoden 2020 tilastoja voi täydentää vielä tammi- ja helmikuussa.

Toiminnan tilastointi uudistuu

Marttatoiminnan tilastointiin otetaan vuoden 2020 alussa käyttöön uusi ohjelma, Marttatilasto. Ohjelma tulee yhdistysten käyttöön helmikuussa ja sen käytöstä järjestetään yhdistyskoulutusta. Koulutus tulee myös tallenteena Martta-akatemiaan. Tilastointia on kehitetty marttayhdistysten toiveiden mukaisesti ja se huomioi aiempaa paremmin muuttuneet toimintatavat ja esimerkiksi verkossa tehtävän toiminnan. Ohjelmaa on helppo käyttää myös älypuhelimella.

Toimintatilaston käyttöohje 2020

Tarkennuksia toiminnan tilastoinnin ohjeisiin uusien toimintatapojen tullessa osaksi yhdistyksen arkea.

Toiminnan tilastointi kevät 2020

 


Piiri kirjaa vapaaehtoistoiminnan tilastointiin ne toiminnot, joissa se toimii yhdessä yhdistysten vapaaehtoisten kanssa. Piirin vapaaehtoistoiminnan tilastointi sisätää talkootyöt,  eri sisältömarttojen  vapaaehtoistoiminnan, toiminnan neuvonnan apuna ja piirin hallitustyöskentelyn. Päivitetty luokittelu tarkemmin toimintatilaston käyttöohje 2020 linkissä.

Piirin vapaaehtoistoiminnan tilastoinnin ohje 2020