Martat tekevät laajaa ja monipuolista toimintaa ympäri Suomen. Toiminnan tilastoinnin tarkoituksena on tehdä järjestön vapaaehtoistoiminta näkyväksi. Tilastoinnin raportti on samalla yhteenveto yhdistyksen toiminnasta.

Yhdistyksen toimintatilastot kannattaa pitää ajan tasalla. Muistattehan merkitä tilastointiin myös etämarttatoiminnan sekä sen valmisteluun ja toteutukseen käytetyt vapaaehtoistoiminnan tunnit. Tilastoon on tärkeää merkitä myös mm. Miksi pakkausmerkinnät -hankkeeseen liittyvät marttaillat ja muu toiminta.

Toiminnan tilastointi uudistuu

Marttatoiminnan tilastointiin otetaan vuoden 2021 alussa käyttöön uusi ohjelma, Marttatilasto. Ohjelma tulee yhdistysten käyttöön helmikuussa ja sen käytöstä järjestetään yhdistyskoulutusta. Koulutukset löytyvät Martta-akatemiasta ja koulutussisältö tulee sinne myös tallenteena, jota voi katsoa myöhemmin. Tilastointia on kehitetty marttayhdistysten toiveiden mukaisesti ja se huomioi aiempaa paremmin muuttuneet toimintatavat ja esimerkiksi verkossa tehtävän toiminnan. Ohjelmaa on helppo käyttää myös älypuhelimella, joten voit tallentaa tapahtumatiedot heti paikan päällä.

Uusi Marttatilasto löytyy ositteesta www.martat.fi/marttatilasto.

Huom! Uuteen Marttatilastoon ei pääse vanhan toimintatilaston tunnuksilla, vaan sinne on luotava uudet tunnukset klikkaamalla kirjautumissivun alalaidassa olevaa kohtaa ”Ei tunnuksia? Rekisteröidy tästä.”

Uuden Marttatilaston pikaohje (diat)

Uuden Marttatilaston käyttöohje


Vuoden 2020 tilastoja voi täydentää helmikuun 2021 loppuun asti vanhassa tilastointiohjelmassa. Tämän jälkeen vanha tilasto-ohjelma poistuu käytöstä.

Vanhan toimintatilaston käyttöohje 2020

Toiminnan tilastointi lisäohje kevät 2020


Piiri kirjaa vapaaehtoistoiminnan tilastointiin ne toiminnot, joissa se toimii yhdessä yhdistysten vapaaehtoisten kanssa. Piirin vapaaehtoistoiminnan tilastointi sisältää talkootyöt,  eri sisältömarttojen  vapaaehtoistoiminnan, toiminnan neuvonnan apuna ja piirin hallitustyöskentelyn. Päivitetty luokittelu tarkemmin toimintatilaston käyttöohje 2020 linkissä.

Piirin vapaaehtoistoiminnan tilastoinnin ohje 2020