Usein kysytyt kysymykset

Olet ehkä jo huomannut päivittäessäsi yhdistyssivuja, että kirjoittajana mainitaan Aallon Martat. Tästä ei kannata huolestua. Tämä johtuu martat-fi.testn uudistuksesta (kaikilla yhdistyksillä kirjoittaja on sama). Tämä johtuu teknisesti siitä, että Aallon Martat on yhdistyslistan ensimmäisenä. Se ei näy yhdistyssivuilla käyttäjille. Käytännössä se ei vaikuta mihinkään, ei päivittämiseen eikä myöskään sekoita sivuja. Kun päivitätä sivuja, valitse oma yhdistys kirjoittajaksi ”kirjoittajalistasta”. Klikkaa Kirjoittaja-kenttää.

Voit muuttaa kirjoittajaksi oman yhdistyksenne käyttäjätunnuksen. Tee se samalla, kun merkitsen sivun ”omistajaksi ” oman yhdistyksenne (yhdistys- ja piiritiedot päivitysnäkymän oikealla oleviin laatikoihin). Katso ohje: http://bit.ly/kirjoittajanvaihtaminen (kopioi linkki)

Tee alasivu seuraamalla ohjetta. Lue ensin ohje läpi kokonaan ja vasta sitten siirry päivittämään. Alasivussa tärkeintä on merkitä oikea yläsivu. Moni ei merkitse yläsivua, jolloin tehty alasivu ei näy omalla yhdistyssivulla. Täältä löydät ohjeen: http://bit.ly/alasivu (kopioi linkki).

Aika usein tämä johtuu siitä, että alasivulle ei ole merkitty oikeaa yläsivua. Lue ohjeesta, kuinka merkitset alasivun oikein. Voit muokata myös alasivujen järjestystä. Täältä löydät ohjeen: http://bit.ly/alasivunpaikka (kopioi linkki).

Jotta tekemäsi alasivu menee ”oikeaan paikkaan”, on sinun määriteltävä, minkä sivun alle alasivu sijoittuu. Käytännössä siis, annat alasivulle yläsivun. Täällä ohje: http://bit.ly/alasivunpaikka (kopioi lnkki)

Etusivuille tehtävä ”sininen marttabanneri” vie alasivuille. Tee ensin alasivu, sitten banneri (tarvitset tekemäsi sivun URL-osoitteen eli linkin banneria varten). Täältä löydät ohjeen: http://bit.ly/perusbannerietusivulle (kopioi linkki).

Kun olet ylläpidossa, päivitysnäkymässä, vie tietokonehiiren kursori bannerin vasempaan reunaan ja paina sitä sekä pidä hiiren vasen painike alhaalla. Raahaa banneria ylemmäs siihen kohtaan, johon haluat bannerin sijoittuvan. Katso havainnollinen video: http://bit.ly/bannerinsiirtovideo (kopioi linkki)

Yhdistyksen etusivu on ns. esittelysivu, joka esittelee yhdistyksen toimintaa tiivistetysti. Se kertoo, kehen yhdistyksessä voi olla yhteydessä, millaista toimintaa yhdistys järjestää sekä missä kanavissa toimintaa voi seurata. Katso lisää: http://bit.ly/näinteetyksinkertaisenyhdistyssivun (kopioi linkki)

Etusivun yläkuvaan voit lisätä yhdistystietoja ja yhdistyksen muita viestinnän kanavia, esim. Facebookin tms. Voit myös vaihtaa yläkuvan mieleiseksi. Ohje täällä: http://bit.ly/etusivunyläkuva (kopioi linkki)

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Tee yhdistyksen tapahtumista kuvakoosteita teemoittain: joulumyyjäiset…teatteriretki…puutarhatalkoot jne. Muista aina kysyä lupa kuvata tilaisuudessa olevilta ja kerro, että kuvat tulevat martat-fi.test-verkkopalveluun. Kuvagallerian tekemiseen ohje täällä : http://bit.ly/yhdistyksenkuvagalleria (kopioi linkki)

Kuviin ei saa linkkejä. Kuvatekstiin voi laittaa linkin (URL-osoitteen), mutta se ei ”ole aktiivinen” eli linkin perään pitää laittaa teksti (kopioi linkki).

Kun olet yhdistyssivun muokkausnäkymässä, rullaa alas, kunnes näet sinisen napin ”Lisää sisältöelementti”. Paina sitä ja valitse valikosta ”Liity Martaksi”. On suositeltavaa, että banneri on sivun alussa heti yläkuvan jälkeen (kuvassa yhdistyksen nimi). Voit raahata banneria hiirellä ylemmäs/alemmas kohtaan, johon sen haluat. Raahaa painamalla bannerin vasenta reunaa. Katso opastusvideo: http://bit.ly/liitymartaksibanneri (kopioi linkki).

Nuo valinnat eivät oikeastaan näy missään, vaan ne ovat käytössä Marttayhdistykset-sivulla (https://martat-staging.valudata.fi/marttayhdistykset), valikoissa. Jos joku tulee etsimään esimerkiksi yhdistyksiä, jotka toimivat tietyllä/tietyillä paikkakunnilla…ja toimintaa, josta on kiinnostunut…hän klikkailee itselle sopivia vaihtoehtoja. Näin oikea yhdistys tai yhdistykset valikoituvat, kun Hae-painiketta painetaan. Kokeile – löytyykö oma yhdistyksenne tällä tavalla…päivitysohjeissa lisävalaisua 😉 http://bit.ly/yhdistyssivutkuntoonperustiedot tai http://bit.ly/yhdistyksenperustiedotpdf

Päivitysohjeet löydät tästä linkistä: http://bit.ly/yhdistyssivujenpäivitysohjeet (kopioi linkki)

Muista kirjautua ja aloittaa päivittäminen oikein. Jos kirjaudut martat-fi.testhin ja siirryt yhdistyksen sivulle ”vanhalla mallilla”, päivitykset eivät mene oikein. Käytä siis uusia kirjautumisen ohjeita – se on todella tärkeää! Jos yhdistyksellä on vain etusivu, kirjaudu ja aloita päivittäminen näin: http://bit.ly/kirjautuminenyksinkertainensivu. Jos yhdistys on tehnyt alasivuja, kirjaudu ja aloita päivittäminen näin: http://bit.ly/kirjautuminenmonitasoinensivu (kopioi linkit)

Jos kirjaudut martat-fi.testhin ja siirryt yhdistyksen sivuille ”vanhalla mallilla”, sivuillasi saattaa näkyä toisen yhdistyksen sivuja jne.
Käytä siis uusia kirjautumisen ohjeita – se on todella tärkeää!
Jos yhdistyksellä on vain etusivu, kirjaudu ja aloita päivittäminen näin: http://bit.ly/kirjautuminenyksinkertainensivu (kopioi linkki)
Jos yhdistys on tehnyt alasivuja, etene näin: http://bit.ly/kirjautuminenmonitasoinensivu (kopioi linkki)

Laita viestiä osoitteeseen tunnnukset@martat-fi.test. Käyttäjätunnukset tulevat s.postiisi. Jos olet saanut jo aiemmin yhdistyssivujen päivittämistä varten tunnukset, voit käyttää niitä – ne eivät ole vanhentuneet martat-fi.testn uudistusten yhteydessä. Jos olet kirjautunut päivittämään henkilökohtaisella sähköpostilla ja haluat vaihtaa sen yhdistyksen s.postiksi, laita viestiä yllä olevaan sähköpostiin. Suosittelemme käyttämään yhdistyksen sähköpostiosoitetta käyttäjätunnuksena. Yhdistys ei voi itse muuttaa käyttäjätunnusta.

Laita viestiä osoitteeseen tunnukset@martat-fi.test. Muistathan myös, että yhdistyksellä voi olla vain yhdet käyttäjätunnukset. Yhdistys ei voi itse muuttaa käyttäjätunnusta. On hyvä tapa jakaa tunnukset muutamalle muullekin yhdistyksessä. On kuitenkin hyvä muistaa, että vain yksi voi tehdä päivityksiä kerrallaan. Jos siis moni on kirjautunut samoilla tunnuksilla päivittämään, huonolla tuurilla teette päivityksiä päällekkäin ja aina viimeiseksi tallennettu versio jää voimaan. Siis – vain yksi päivittää kerrallaan. Aika kivan tavan on tähän keksinyt Marjut Jokinen: ”Olemme perustaneet mediamarttaryhmän, jolla myös WhatsApp-tili, jossa jutellaan, kun joku tekee jotakin eli sovitaan kuka tekee mitäkin.”

Marttayhdistykset-sivuilla on yhdistyksen nimen kohdalla pieni neliökuva. Saat laitettua sen helposti paikoilleen valitsemalla sopivan kuvan mediakirjastosta tai käyttämällä omaa kuvaa. Seuraa ohjetta, jonka löydät täältä: http://bit.ly/yhdistyskuvake (kopioi linkki)

Salasanat saattavat unohtua esim. tilanteissa, joissa yhdistyksen vastuuhenkilöt muuttuvat. Salasanan voi muuttaa itse. Ohje täällä: http://bit.ly/salasanaunohtunut (kopioi linkki)